Το περίφημο θέατρο Μ��ολσόϊ στη Μόσχα αναμένεται να αποκαλυφθεί τον προσεχή Οκτώβριο, παρουσιάζοντας το νέο ανακαινισμένο «πρόσωπό» του. Έπειτα από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, κατηγορίες και σκάνδαλα οικονομικά αλλά και σεξουαλικά, η αποκατάστασή του ιστορικού κτιρίου είναι πραγματικότητα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανακαίνιση στην ιστορία του θεάτρου, καθώς κόστισε 580 εκατομμύρια ευρώ και υπολογίζεται ότι ξεπέρασε κατά 16 φορές τον αρχικό προϋπολογισμό. Με την ολοκλήρωση των εργασιών το φημισμένο μοσχοβίτικο θέατρο θα διαθέτει τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες. Η ανέγερση του κτιρίου, που σχεδιάστηκε απο τον διάσημο αρχιτέκτονα Ιωσήφ Μποβέ, έγινε 1825 και στο πέρασμα του χρόνου είχε υποστεί μεγάλες φθορές, τόσο από πυρκαγιές όσο και από το ναζιστ��κό βομβαρδισμό του 1941.

Σήμερα το έργο της ανακαίνισης έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90%, ενώ αν όλα πάνε σύμφωνα με τις προβλέψεις, τον Οκτώβριο του 2011 ο χορός και η μουσική θα ζωντανέψουν και πάλι στη κεντρική σκηνή του Μπολσόϊ. Τον Δεκέμβριο, η σκάλα του Μιλάνου θα είναι το πρώτο θέατρο από το εξωτερικό, που θα φιλοξενηθεί για παραστάσεις στο ιστορικό θέατρο.

Δείτε ένα απόσπασμα απο την παράσταση "La Bayadere", που ανεβηκε στο θεατρο Μπολσόϊ τον Απρίλιο του 2008.