Το βιβλίο του Κώστα Παπασπήλιου «Θα ζήσω ελεύθερο πουλί» για την ζωή και το έργο του Ζακ Ιακωβίδη, θα παρουσιάσει η «Εμπειρία Εκδοτική», την Δευτέρα 30 Μαϊου 2011, στο θέατρο «Περοκέ».


Την βραδιά θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι ηθοποιοί Κώστας Βουτσάς, Βασίλης Τσιβιλίκας, Στάθης Ψάλτης και ο χορογράφος Φώτης Μεταξόπουλος. Επίσης τραγούδια του Ζακ Ιακωβίδη θα ερμηνεύσουν οι Γιώργος Γερολυμάτος, Κώστας Ευριπιώτης, Νάντια Καραγιάννη, Νίκος Καραγιάννης, Γιάννης Πετρόπουλος και Ελένη Φιλίνη.


Η νέα βιογραφία του Κώστα Παπασπήλιου, «Θα ζήσω ελεύθερο πουλί», είναι αφιερωμένη στον συνθέτη Ζακ Ιακωβίδη, ο οποίος συγκαταλέγεται στις κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες του τόπου. Το έργο του είναι τεράστιο σε ποιότητα και όγκο και αποτελεί έναν μοναδικό θησαυρό. Διαχρονικές αξίες αποτελούν τα τραγούδια του «Έλα», «Είναι μια ώρα δύσκολη», «Την αγαπούσα παραδέχομαι», «Κανάρα»και πολλά άλλα.


Ο Κώστας Παπασπήλιος γεννήθηκε στην Αθήνα. Από το 1982 υπηρετεί ανελλιπώς ως αιρετός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μετά το 1992 για οκτώ χρόνια παρουσιάζει στην ιδιωτική τηλεόραση πάνω από 300 εκπομπές με έμφαση στην οικολογία. Από το 2002 ως μουσικός παραγωγός υπογράφει αξιόλογα έργα Ελλήνων συνθετών.