Στην μεγάλη οθόνη μεταφέρεται ένα από τα πιο γνωστά βιβλία του Γιάννη Ξανθούλη, το «Ταγκό των Χριστουγέννων». Την σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Νίκος Κουτελιδάκης, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν ο Γιάννης Μπέζος, ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο Γιάννης Στάνκογλου και η Βίκυ Παπαδοπούλου.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στη δεκαετία του ’70 στον Έβρο, όπου στο στρατόπεδο Βατή προετοιμάζονται για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Ωστόσο, ο υπολοχαγός Στ. Καραμανίδης, ένας κλειστός άνθρωπος γενικότερα, έχει μία και μόνο επιθυμία, ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα και σύζυγο του συνταγματάρχη Μ. Λόγγου. Όμως αγνοεί τα πάντα γύρω από το χορό και θα χρειαστεί τη βοήθεια ενός συνεσταλμένου φαντάρου του Λ. Λαζάρου.

Η γνωριμία τους θα είναι καταλυτική, θα ακολουθήσουν μία σειρά γεγονότων, που θα κορυφωθούν με ένα ταγκό. Αυτός ο χορός θα αλλάξει τις ζωές και στους τρεις πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Πρόκειται για μία ιστορία που ξεδιπλώνει ρυθμικά τις σχέσεις σε συνδυασμό με την ανθρώπινη απελπισία, μέσα από ξεκαρδιστικά δραματικές συγκυρίες. Το φιλμ αναμένεται να βγει στις αίθουσες τα Χριστούγεννα του 2011.

Δείτε το τρέϊλερ της ταινίας: