Μια ημέρα πριν ο Bob Dylan γιορτάσει τα 70α του γενέθλια, έρχεται στην δημοσιότητα από το B.B.C. μια αποκαλυπτική συνέντευξή του, που είχε ηχογραφηθεί το 1966. Στο ντοκουμέντο ο γερόλυκος της ροκ παραδέχεται ότι υπήρξε εξαρτημένος από την ηρωίνη, ενώ εξομολογείται ότι είχε σκεφτεί και την αυτοκτονία.

«Σταμάτησα να παίρνω ηρωϊνη στη Νέα Υόρκη. Ήμουν πολύ εξαρτημένος. Μου στοίχιζε 25 δολάρια την ημέρα και σταμάτησα», αναφέρει ο Dylan στην συνέντευξη που είχε δώσει στο φίλο του, κριτικό, Ρόμπερτ Σέλτον, κατά τη διάρκεια περιοδείας του τραγουδιστή, μέσα στο αεροπλάνο που τους μετέφερε από τη Νεμπράσκα στο Ντένβερ. Για πρώτη φορά ο καλλιτέχνης που είχε χαρακτηριστεί είδωλο της αμφισβήτησης τη δεκαετία του ’60, αποκαλύπτει ότι ήταν ηρωινομανής. Στην ίδια συνέντευξη ο Bob Dylan παραδέχεται ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας. Μάλιστα λεει χαρακτηριστικά «Για μένα ο θάνατος δεν είναι τίποτε...Δεν έχει σημασία από τη στιγμή που μπορώ να πεθάνω γρήγορα. Πάρα πολλές φορές θα μπ��ρούσα να πεθάνω γρήγορα και θα μπορούσα να το είχα κάνει. Δεν είμαι ο τύπος που θα έκοβε το αυτί του. Αν τα πράγματα πήγαιναν στραβά, θα έριχνα μια σφαίρα στο κεφάλι μου ή θα πηδούσα από το παράθυρο».

Πριν από ένα μήνα ο πρωτοπόρος του στρατευμένου τραγουδιού, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Βιετνάμ, στο πλαίσιο παγκόσμιας περιοδείας για τα 50 της καριέρας του. Η συναυλία είχε συμβολικό χαρακτήρα για το δημιουργό του “Blowin’ in the Wind”, της μπαλάντας για την ειρήνη, που έγινε ύμνος την δεκαετία του 1960 για τους αντιπάλους του πολέμου των Η.Π.Α. στο Βιετνάμ.

Δείτε τον Bob Dylan να τραγουδάει με τον Ron Wood και τον Keith Richards το“Blowin’ in the wind” στο Live Aid: