Το αστρονομικό ποσό των 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων πλήρωσε ένας ζάμπλουτος συντηρητικός, για να αποκτήσει σε δημοπρασία μια φωτογραφία του θρύλου της Άγριας Δύσης, Billy The Kid. Η φωτογραφία θεωρείται το μοναδικό αυθεντικό πορτρέτο του διαβόητου κακοποιού.

Η λήψη έγινε το 1879 ή το 1880 μπροστά από ένα σαλούν στο Νέο Μεξικό και απεικονίζει τον Billy The Kid σε ηλικία 20 ετών να κρατά στο δεξί του χέρι μια καραμπίνα τύπου Winchester, ενώ στο αριστερό έχει ένα όπλο τύπου Colt. Στην ετησία δημ��πρασία αντικειμένων της «Άγριας Δύσης», που έγινε και φέτος στο Νένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών, η αρχική τιμή για την συγκεκριμένη φωτογραφία ήταν 150.000 δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Kid είχε πληρώσει μόλις 25 σεντ την πόζα μπροστά στο σαλούν.

Πάντως υπάρχουν άλλες δύο φωτογραφίες του Billy The Kid από τα παιδικά του χρόνια. Στη μία είναι στο σχολείο του στο Σίλβερ Σίτι και στη δεύτερη βρίσκεται ανάμεσα σε έξι καουμπόϊδες σε ένα ράντζο κοντά στο Ρόζγουελ του Νέου Μεξικού. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο Billy The Kid είχε σκοτώσει 21 άτομα πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες του σερίφη Pat Garet, τον Ιούλιο του 1881, σε ηλικία 21 ετών.