Αυλαία σήμερα για το 17οΔιεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου και ολοκληρώνεται σήμερα με μεγάλη επιτυχία!

��

Είναι ένα ιστορικό πια φεστιβάλ με ενδιαφέρουσες παραστάσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που συμβάλει σημαντικά στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας. Έχει χαρακτηριστεί πρότυπο και έχει επαινεθεί από κοινό και κριτικούς για τη διαρκή ανάπτυξη και τη σταθερή πορεία του.

Και επειδή βρισκόμαστε στην εποχή οικονομικής κρίσης, το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας επιδιώκει κάθε φορά να παρουσιάζει ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Σήμερα στις 10 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας η Hofesh Shechter Company παρουσιάζει την παράσταση «Political Mother - Μητέρα Πολιτικής», του Hofesh Shechter. Στο «Political Mother» ο Hofesh Shechter χαρτογραφεί μηχανισμούς εξουσίας και ελέγχου, εκδηλώσεις υποταγής και αντίστασης, αντιδράσεις βίας και αλληλεγγύης.

Το δυναμικό σάουντρακ που υπογράφει ο ίδιος ερμηνεύεται από ένα ροκ συγκρότημα και μια στρατιωτική μπάντα επί σκηνής. Δέκα χορευτές ζωντανεύουν με καταιγιστική κίνηση ετερόκλιτα στιγμιότυπα από πλήθη που εξεγείρονται, ροκ συναυλίες, δημαγωγούς σε παροξυσμό, ζευγάρια που αγαπιούνται, αιχμάλωτους σε απόγνωση.