Ανοίγει τις πύλες του στις 25 Αυγούστου, στην Αθήνα, το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, με πολλές παραστάσεις αλλά και ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές ταινίες. Η πρωτεύουσα θα ζει στο ρυθμό των θεατρικών δρώμενων, για περισσότερο από είκοσι ημέρες, καθώς η αυλαία των εκδηλώσεων πέφτει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο, με τον «Προμηθέα» του θεάτρου δρόμου ΗELIX, ενώ παράλληλα αρχίζει κύκλος σεμιναρίων υποκριτικής τεχνικής Αρχαίας Τραγωδίας στον Πολυχώρο του δήμου Αθηναίων.

Για τη συνέχεια, στο θέατρο του Αττικού Άλσους, θα εγκατασταθούν οι «Σκηνοβάτες» του Σταμάτη Φασουλή από το Εθνικό Θέατρο (29/8) και ακολουθούν τα «Δυτικά Βήματα. Στα βήματα της Ιεράς Οδού» από την Ομάδα Συν + Εργασία (31/8) καθώς και εθελοντές με αποσπάσματα αρχαίας τραγωδίας στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας (1/9).

Από τις 2 έως τις 7 Σεπτεμβρίου θα προβληθούν ταινίες με θέμα την τραγωδία ή κινηματογραφημένες παραστάσεις σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Τμήμα Θεάτρου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, σε ψηφιακή μορφή, τις: «Αγαμέμνων» του Πέτερ Στάιν, «Βάκχες» του Κλάους Μίκαελ Γκρύμπερ, «Ηλέκτρα» του Αντουάν Βιτέζ, «Μήδεια» του Γιούκο Νιναγκάουα, «Ορέστεια» του Μάικλ Ταλχάιμερ και «Αχαρνής» του Καρόλου Κουν. Σε φιλμ περιλαμβάνει τις εξής: «Αντιγόνη» του Γιώργο Τζαβέλλα, «Φαίδρα», «Κραυγή Γυναικών» του Ζυλ Ντασέν, «Ηλέκτρα» του Μιχάλη Κακογιάννη, «Σημειώσεις για μια Αφρικανική Ορέστεια» του Πιερ Πάολο Παζολίνι, «Ηλέκτρα» του Μίκλος Γιάνσκο, «Μήδεια» του Λαρς Φον Τριέρτ και «Τα κορίτσια» του Μάε Ζάτερλινγκ.

Τον Σεπτέμβριο, σειρά έχει η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, οι «Πέρσες» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, «Ηρακλής Μαινόμενος» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού (Θέατρο Αττικού Αλσους, στις 21.00). Στο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος περιλαμβάνεται τέλος μια έκθεση Προσωπείων του Θάνου Βόρβολη, μουσική παράσταση με την Αλίκη Καγιαλόγλου, μαθητικές παραστάσεις, συζητήσεις και σεμινάρια.