«Γοργόνες και μάγκες» στο Θέατρο Δάσους

Στις 21,22 & 23 Ιουνίου

«Γοργόνες και μάγκες» στο Θέατρο Δάσους

Γοργόνες και Μάγκες η υπερπαραγωγή της χρονιάς που αποθέωσε το Αθηναϊκό κοινό, με 10 Υποψηφιότητες στα Θεατρικά Κορφιάτικα βραβεία 2017-18, σε διασκευή – σκηνοθεσία ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΛΑΡΗ.

Για πρώτη φορά στην θεατρική σκηνή ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧOΣ ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης με ζωντανή ορχήστρα!

Στον ρόλο του Παναγή 50 χρόνια μετά ο Γιάννης Βογιατζής.

«Γοργόνες και Μάγκες», μια από τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές της FINOS FILM, το πιο δημοφιλές και διαχρονικό Ελληνικό μιούζικαλ του μαιτρ του είδους, του μεγάλου δημιουργού Γιάννη Δαλιανίδη, που άφησε εποχή με το ταλέντο του, την χαρακτηριστική του γραφή και την διαχρονική του ματιά, σε μουσική του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη και μαέστρου Μίμη Πλέσσα και στίχους του μεγάλου Λευτέρη Παπαδόπουλου, ανέβηκε για πρώτη φορά την χειμερινή σεζόν στην σκηνή, στο Θέατρο Broadway, σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, ο οποίος έχει σφραγίσει τα τελευταία χρόνια την Αθηναϊκή θεατρική σκηνή με πολλές εμπορικές επιτυχίες και αποθεώθηκε κυριολεκτικά από το κοινό.

Ενα ταξίδι στην μαγευτική Ύδρα της δεκαετίας του ’60, που όπως έλεγε ο Δημήτρης Χόρν ... «έχεις την αίσθηση ότι όλα είναι μέσα στο φώς – τίποτε δεν μένει κρυμμένο, ούτε και οι αμαρτίες των ανθρώπων»..., ξανάζησαν οι θεατές μέσα από την ταινία σύμβολο του καλού Ελληνικού κινηματογράφου και παράλληλα ένα επετειακό και πολιτιστικό γεγονός, αφού στις 2 Δεκεμβρίου του 2018 συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την πρώτη προβολή της.

Τις ερμηνείες της αφρόκρεμας των ηθοποιών που λατρεύτηκαν, τα τραγούδια και τις μελωδίες που άφησαν εποχή, τα γεμάτα Ελληνικό φως σκηνικά και τις απίστευτες κωμικές ατάκες που γαλούχησαν γενιές και γενιές, είχε την ευκαιρία να απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό, σε μια λαμπερή υπερπαραγωγή με 32 ηθοποιούς, μουσικούς και χορευτές, στο Θέατρο Broadway.

Με σεβασμό αντάξιο της ιστορίας του Ελληνικού μιούζικαλ που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο, πλημμυρισμένο από τα τραγούδια «Θα πιώ απόψε το φεγγάρι», «Άνοιξε πέτρα», «Καμαρούλα μια σταλιά», «Ο άντρας που θα παντρευτώ» κ.ά., υπό τη μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη και ενορχηστρωτή Αντώνη Γούναρη και την ζωντανή εμφάνιση για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή του πλέον χαρισματικού και αγαπημένου σύγχρονου ερμηνευτή Γιάννη Πλούταρχου, οι μεγαλύτεροι θα ερωτευτούν ξανά και οι νεότεροι θα ζήσουν στιγμές που έγραψαν ιστορία.

Υπόθεση:

Ένας μανιώδης ραλίστας, ο Πέτρος (Θανάσης Ευθυμιάδης) γιός εργολάβου οικοδομών, ο οποίος αδιαφορεί παντελώς για την παλιομοδίτικη κατά τη γνώμη του δουλειά του πατέρα του (Τάσος Κωστής), μαθαίνει εμπιστευτικά ότι σε κάποιο άγονο νησί πρόκειται να γίνουν μεγάλα τουριστικά έργα κι αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί για να μην χάσει την μερίδα του λέοντος. Προτείνει και πείθει τον πατέρα του να αγοράσουν οικόπεδα, αλλά το μυστικό, χάρη στον αφελή αλλά

πονηρούλη κολλητό του τον «Γρίπη» (Γιώργος Γαλίτης) φθάνει και στα αυτιά της Φλώρας (Ζέτα Δούκα), δυναμικής, όμορφης και γνωστής ιδιοκτήτριας κλαμπ στην Αθήνα. Η Φλώρα καταφθάνει στο νησί πριν από τον Πέτρο και ξεκινάει να ρίχνει τα δίχτυα της ώστε να εξαγοράσει πρώτη γη για να κάνει τις επενδύσεις της. Η συνάντηση του Αθηναίου ζεν πρεμιέ ραλίστα και της πανέξυπνης και σικάτης Αθηναίας Φλώρας, ως ανταγωνιστές, ταράζει τα νερά στο νησί αλλά και τις καρδιές κάποιων κατοίκων που τα βέλη του έρωτα τις καρφώνουν και τις ξεσηκώνουν. Η Μαρίνα (Μαρία Κορινθίου), η κόρη του ταβερνιάρη του Παναγιώτη (Γιάννης Βογιατζής), ερωτεύεται τον Πέτρο, ενώ η όμορφη Φλώρα καταγοητεύει τους άνδρες του νησιού και ιδιαίτερα τον λεβέντη ψαρά Νικόλα (Παναγιώτης Πετράκης), προκαλώντας πόνο στην καρδιά αλλά και ζήλια στην ανυποψίαστη μνηστή του Χρύσα (Αγγελική Λάμπρη) ...Εντελώς αναπάντεχα όμως, ο έρωτας τυφλώνει με την πρώτη ματιά την Φλώρα όταν αντικρύζει τον κομψό και με ευγενική καταγωγή Ιάσωνα (Γιώργος Βάλαρης) γιό της Αρχόντισσας του νησιού (Όλγα Πολίτου) η οποία ανησυχεί για τα τεκταινόμενα στο νησί και εκεί τα πράγματα περιπλέκονται ... Το τι θα συμβεί θα το δείτε στην σκηνή μέσα από μια παράσταση με άρωμα Ελλάδας, με πολύ γέλιο, αναπάντεχες εξελίξεις και καταπληκτικό μουσικοχορευτικό φινάλε !

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top