Λέμε "ναι" στον αθλητισμό και "όχι" στη βία και τον ρατσισμό

Γίνε δότης μυελού των οστών

«Λέμε ναι στον αθλητισμό και όχι στη βία και τον ρατσισμό

Ο Δήμος Βύρωνα στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων, σε συνεργασία με τα Aθλητικά Σωματεία «Αθηναϊκό», «Α.Ο. Βύρων» και τη «Δόξα Βύρωνος», αγκαλιάζουν τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη» και τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και σας προσκαλούν την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00 στο Γήπεδο «Δ. Νικολαΐδης» (Εργάνη) σε μια Φιλανθρωπική Εκδήλωση Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης μέσα από μια Γιορτή του Αθλητισμού.

Είναι σπουδαίο ότι όλοι οι παριστάμενοι και συμμετέχοντες ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όχι απλώς για την ανάδειξη του Αθλητισμού μας, αλλά και για την προώθηση κοινωνικών στόχων.

Σκοπός όλων μας είναι να συνεισφέρουμε με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή μας στην προώθηση των ιδεών του φιλαθλητισμού και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία με κυρίαρχα τα μηνύματα μας φωνάζοντας ρυθμικά «ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» & «ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ» αξιοποιώντας έτσι τη δυναμική του Αθλητισμού.

Πράγματι, αυτή είναι η μεγάλη γιορτή του μικρού αθλητή, όπου τα παιδιά θα παίξουν, στέλνοντας, παράλληλα, ηχηρά μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα υπέρ της δωρεάς μυελού των οστών σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και κινητοποίησης εθελοντών δοτών.

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε παιδιά από Αθλητικές Ακαδημίες που θα παρελάσουν καθώς και παιδιά που κάνουν τα πρώτα βήματα τους στο ποδόσφαιρο, με την βεβαιότητα ότι θα κερδίσουν πολύτιμες εμπειρίες μέσα από τη συμμετοχή τους, παίζοντας και διασκεδάζοντας, όχι ανταγωνιζόμενοι, αλλά συναγωνιζόμενοι , έχοντας την ευκαιρία να δημιουργήσουν νέες φιλίες και να δείξουν ότι δεξιότητες, ταλέντο, συμπεριφορά και ήθος, έχουν την ίδια σημασία και αξία.

Αθλητισμός και Παιδεία είναι δυο έννοιες αλληλένδετες μεταξύ τους, ο στόχος όλων μας είναι η δημιουργία ορθών προτύπων συμπεριφοράς για τα παιδιά, η καλλιέργεια και διάδοση των αρχών του φίλαθλου πνεύματος, ώστε η νέα γενιά, είτε ως μελλοντικοί αθλητές, εκπαιδευτές-προπονητές ή διαιτητές είτε ως απλοί φίλαθλοι να προσεγγίζουν τον Αθλητισμό βάσει των αξιών και ιδανικών της «ευγενούς άμιλλας» και του «ευ αγωνίζεσθαι».

Η διοργάνωση της φιλανθρωπικής μας εκδήλωσης γίνεται με κοινή πρωτοβουλία του Δήμου Βύρωνα και των τριών Αθλητικών Σωματείων «Αθηναϊκός», «Α.Ο. Βύρων» και τη «Δόξα Βύρωνος» σε συνεργασία με τους συλλόγους «Η Πίστη» και το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» .

Η εκστρατεία του Δήμου στις Αθλητικές Ακαδημίες είναι πρωτοποριακή, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Θα συγκεντρωθούν, για την Φιλανθρωπική μας Εκδήλωση, 900 παιδιά Ακαδημιών από όλο τον Δήμο, επίσημοι, καλεσμένοι, αθλητές, ηθοποιοί,

δημότες και γονείς που θα ακολουθήσουν τους μικρούς αθλητές, τους μικρούς ήρωες μας.

Στο γήπεδο «Δ. Νικολαΐδης» θα υπάρχει και από τους δύο συλλόγους «Η Πίστη» και το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» σύγχρονη κινητή ιατρική μονάδα λήψης δειγμάτων, ώστε να μπορούν όσοι το επιθυμούν, αφού πρώτα ενημερωθούν προσωπικά, να προσφέρουν δείγμα μέσω μιας απλής και ανώδυνης διαδικασίας και να γίνουν δωρητές μυελού των οστών προσφέροντας ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ο Δήμος Βύρωνα μαζί με τα Αθλητικά Σωματεία, είμαστε ταπεινοί αρωγοί της προσπάθειας αυτής, η οποία αποσκοπεί στην περαιτέρω αύξηση του αριθμού Εθελοντών Μυελού των Οστών, προκειμένου να ενισχυθεί ο αγώνας για την θεραπεία του καρκίνου.

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 15 Ιουνίου στο γήπεδο «Δ. Νικολαΐδης» (Εργάνης) στις 19:00 στην εκδήλωση όπου η Μικτή Ομάδα Ηθοποιών -Αθλητών θα αγωνιστούν και θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό,

Φωνάζοντας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ρυθμικά τα μηνύματα μας:

«ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» & «ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ» ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…

Με την παρούσα επιστολή θα επιθυμούσαμε να σας γνωρίσουμε τον Σύλλογό μας, τους σκοπούς και το έργο μας, προσβλέποντας στη συνεργασία και τη βοήθειά σας.

Ο Σύλλογός μας «Η ΠΙΣΤΗ» απαρτίζεται από γονείς παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και νοσηλεύονται στις Αιματολογικές-Ογκολογικές κλινικές και τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων «H Αγία Σοφία». Η ΠΙΣΤΗ ιδρύθηκε, με την υπ’ αριθμ. 3991/93 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, από γονείς που θέλησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντιμετωπίσουν από κοινού τα καθημερινά τους προβλήματα.

Οι καταστατικοί σκοποί της ΠΙΣΤΗΣ είναι:

* Η ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασία και των οικογενειών τους.

* Η εξασφάλιση στέγης, τροφής, ένδυσης στις άπορες οικογένειες.

* Η υποβοήθηση του έργου των γιατρών και νοσηλευτών των Αιματολογικών-Ογκολογικών κλινικών και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.

* Η προώθηση της ιατρικής επιστήμης σε θέματα νεοπλασιών (χορήγηση υποτροφιών, οργάνωση συνεδρίων κ.α.).

Οι πόροι της Πίστης προέρχονται από:

* Συνδρομές των μελών μας

* Ευγενείς δωρεές φίλων του Συλλόγου μας

* Διάφορες δραστηριότητες, όπως έκδοση και πώληση χριστουγεννιάτικης κάρτας, πασχαλινών λαμπάδων, συνεστιάσεων, λαχειοφόρων αγορών κ.λπ.

* Επιχορήγηση από τη Νομαρχία Αθηνών, ως ειδικώς φιλανθρωπικό Σωματείο.

 

Το έργο της ΠΙΣΤΗΣ μέχρι σήμερα:

* Αδιάκοπη φροντίδα για την αποτελεσματική λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων, με παρεμβάσεις προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου και την Πολιτεία.

* Εκστρατείες ενημέρωσης και συλλογή για την αναγκαιότητα δοτών μυελού των οστών αίματος και αιμοπεταλίων για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών.

* Άμεση παρέμβαση των στελεχών μας (εργαζομένων της ΠΙΣΤΗΣ στο Νοσοκομείο) για την επίλυση των προβλημάτων των παιδιών και των οικογενειών τους και παροχή κάθε δυνατού μέσου για την σωματική και ψυχική ανακούφισή τους.

* Οργάνωση ψυχαγωγικών και άλλων εκδηλώσεων σε τακτά διαστήματα (κουκλοθέατρο, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, γιορτές, επέτειοι γενεθλίων στον χώρο νοσηλείας των παιδιών, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων σε θεατρικές αίθουσες της Αθήνας, διοργάνωση εκδρομών κ.α.).

* Εξοπλισμός και συντήρηση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών των δωματίων νοσηλείας.

* Οργάνωση δανειστικής βιβλιοθήκης και κασετοθήκης.

* Παροχή στέγης ολιγοήμερης παραμονής, σε άπορες οικογένειες που προέρχονται από την περιφέρεια, για βραχεία θεραπεία ή εξετάσεις, σε συμβεβλημένα με την ΠΙΣΤΗ ξενοδοχεία της Αθήνας.

* Οικονομική βοήθεια σε άπορες οικογένειες, είτε με την καταβολή της δαπάνης σε εξειδικευμένες παρακλινικές εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα, είτε με την αγορά φαρμάκων, είτε με την εξόφληση ενοικίου, ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου κλπ.

* Σε πολλές περιπτώσεις αναλαμβάνουμε την δαπάνη κηδειών παιδιών, φτωχών οικογενειών ή αλλοδαπών.

* Εξοπλισμός των κλινικών με επιστημονικά όργανα και συσκευές προηγμένης τεχνολογίας.

* Για την ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών και των γονιών τους, έχουμε προσλάβει εξειδικευμένο έμμισθο επιστημονικό προσωπικό από τρείς ψυχολόγους, μία ειδική σύμβουλο ψυχικής υγείας, μία εργοθεραπεύτρια, μία παιγνιοθεραπεύτρια, μία μουσικοθεραπεύτρια και δύο κοινωνικές λειτουργούς, που μαζί με πλειάδα εθελοντών – αντίστοιχων ειδικοτήτων- απασχολούνται και στις 3 κλινικές του Νοσοκομείου σε καθημερινή βάση. Επίσης το γραφείο του Συλλόγου στηρίζουν μία γραμματέας, ένας λογιστής και ένας εξωτερικός υπάλληλος.

Το προσωπικό αυτό προσφέρει καθημερινά επί 24ωρης βάσεως υπηρεσίες ΠΡΟΝΟΙΑΣ σε παιδιά που νοσηλεύονται αλλά και σε παιδιά που έχουν τελειώσει τις θεραπείες με επισκέψεις στα σπίτια τους ή με συνεδρίες στα γραφεία μας. Όπως γνωρίζετε, οι συνεδρίες ψυχοθεραπείας, παιγνιοθεραπείας, εργοθεραπείας και μουσικοθεραπείας είναι ακριβές και οι περισσότερες οικογένειες λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Έτσι το προσωπικό του Συλλόγου μας παρέχει αυτές τις συνεδρίες δωρεάν σε όλα τα παιδιά. Επίσης ο Σύλλογός μας κάθε μήνα έχει την υποχρέωση ενοικίου για τη στέγαση των γραφείων του και όλων των λειτουργικών εξόδων του όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κοινόχρηστα. Επιπλέον ο Σύλλογος στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του κάθε μήνα αναλαμβάνει και πληρώνει εξειδικευμένες εξετάσεις υψηλού κόστους οι οποίες πραγματοποιούνται μόνο σε ιδιωτικά εργαστήρια και δεν τις καλύπτει κανένα ταμείο, κηδείες παιδιών άπορων οικογενειών, ξενοδοχεία για διαμονή οικογενειών από επαρχία, αγορά αναλώσιμων για τις ανάγκες του Νοσοκομείου καθώς και αγορά μηχανημάτων απαραίτητα για τις θεραπείες των παιδιών.

Ο καρκίνος στην παιδική ηλικία νικιέται – Ας βοηθήσουμε όλοι! ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ στο 19818 (2,60 € / κλήση με Φ.Π.Α. συν τέλος σταθερής τηλεφωνίας 5%) (2,46 € / κλήση με Φ.Π.Α. συν τέλος κινητής τηλεφωνίας 12% ή 15% ή 18% ή 20%)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top