Δραμοινογνωσία 2018 – Η μεγαλύτερη γιορτή κρασιού στην Ελλάδα

Οινοποιεία , στις 26 και 27 Μαΐου ανοίγουν τις πόρτες τους για να μυήσουν στα μυστικά του κρασιού

Δραμοινογνωσία 2018 η  γιορτή του κρασιού στην Ελλάδα

Τα απομεινάρια του ιερού του θεού Διόνυσου στη Δράμα μαρτυρούν τη λατρεία των κατοίκων στον θεό της γονιμότητας , των καλλιεργειών και των αμπέλων. Στο θεό του κρασιού.

Χιλιάδες χρόνια μετά, κάποιοι άνθρωποι με όραμα και επιμονή αναβίωσαν την καλλιέργεια των αμπελιών καταφέρνοντας να δημιουργήσουν εκλεκτά κρασιά που πρωταγωνιστούν στις διεθνείς αγορές.

Αυτή την επιτυχία γιορτάζουν κάθε χρόνο τον Μάιο , διοργανώνοντας τη μεγαλύτερη γιορτή κρασιού στην Ελλάδα, τη Δραμοινογνωσία.

Τα οινοποιεία , στις 26 και 27 Μαΐου ανοίγουν τις πόρτες τους για να μυήσουν στα μυστικά του κρασιού όσους αγαπούν τις εκλεκτές γεύσεις κι αρώματα στο κρασί. Στις «Ανοιχτές πόρτες» οι επισκέπτες βιώνουν την μαγεία των οινοποιείων , ξεναγούνται ανάμεσα στα εκατοντάδες δρύινα βαρέλια, παρακολουθούν διαλέξεις και συζητήσεις. Απολαμβάνουν τις εκλεκτές ποικιλίες των κρασιών και φυσικά συμμετέχουν στις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το κάθε οινοποιείο: Εκθέσεις, θεατρικά, unplugged συναυλίες.

Την ίδια στιγμή , ολόκληρη η πόλη ζει, πάλλεται και χορεύει στους ρυθμούς της γιορτής του κρασιού με τις μουσικές, τα σύγχρονα και τα παραδοσιακά συγκροτήματα να γεμίζουν τους δρόμους της πόλης ενώ τις νύχτες, η διασκέδαση "συνοδεύεται" αποκλειστικά και μόνο από το κρασί.

Από τις 20 έως τις 27 Μαΐου, ο δρόμος προς τη Δράμα μεταμορφώνεται σε μονόδρομο τέχνης και πολιτισμού, διασκέδασης και αυθεντικών εμπειριών.

Δράμα - Οίνος - Γευσιγνωσία. Δραμοινογνωσία

Η Δραμοινογνωσία είναι το απόσταγμα ενός τόπου με πανέμορφη και επιβλητική φύση, βαθιές ρίζες στην αμπελουργία και εξαιρετικό μείγμα γεύσεων από από τον ντόπιο, τον Μικρασιατικό και τον ποντιακό πληθυσμό.

Αυτά είναι τα συστατικά, που παλαιώθηκαν σαν εκλεκτό κρασί , μέσα στον νομό της Δράμας και δημιούργησαν τη μεγαλύτερη κι αυθεντικότερη γιορτή κρασιού στην Ελλάδα.

Η πόλη ζει, πάλλεται και χορεύει στους ρυθμούς της γιορτής του κρασιού με τις μουσικές, τα σύγχρονα και τα παραδοσιακά συγκροτήματα να γεμίζουν τους δρόμους της πόλης ενώ τις νύχτες, η διασκέδαση "συνοδεύεται" αποκλειστικά και μόνο από το κρασί.

Την εβδομάδα της Δραμοινογνωσίας όλα φαντάζουν πιο ζωηρά: Οι πικάντικες, Ανατολίτικες γεύσεις που συναντούν την ντόπια αλλά και σύγχρονη κουζίνα, οι ήχοι της γκάιντας και της αχλαδόσχημης λύρας που συναντά τη τζαζ μουσική, τα ψαγμένα μπαράκια με την φυσική ομορφιά της λίμνης και των πλατάνων.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» , όπως είναι αναμενόμενο αποτελούν την κορύφωση της Δραμοινογνωσίας. Κάλλιστα θα μπορούσαν κάλλιστα να ονομαστούν και "ανοιχτές αγκαλιές", καθώς οι οινοποιοί , ως εξαιρετικοί οικοδεσπότες, καλωσορίζουν τους επισκέπτες στα άδυτα των οινοποιείων και των κελαριών τους. Οι επισκέπτες βιώνουν την μαγεία των οινοποιείων , ξεναγούνται ανάμεσα στα εκατοντάδες δρύινα βαρέλια, παρακολουθούν διαλέξεις και συζητήσεις. Απολαμβάνουν τις εκλεκτές ποικιλίες των κρασιών και φυσικά συμμετέχουν στις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το κάθε οινοποιείο: Εκθέσεις, θεατρικά, unplugged συναυλίες.

Το κρασί πρωταγωνιστεί και ο δρόμος προς τη Δράμα μεταμορφώνεται σε μονόδρομο τέχνης και πολιτισμού, διασκέδασης και αυθεντικών εμπειριών.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top