Η Αθήνα Παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου 2018

H 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Παγκόσμια ημέρα βιβλίου 2018: Η σειρά της Αθήνας

Η σημερινή μέρα, η 23η Απριλίου, έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, προς τιμήν δύο μεγάλων δημιουργών της παγκόσμιας λογοτεχνίας, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, που έφυγαν από τη ζωή την ίδια μέρα (23 Απριλίου 1616).

Η Αθήνα κέρδισε τον τίτλο «Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» και από σήμερα και για έναν χρόνο, «Η Αθήνα γιορτάζει, η πόλη διαβάζει» με περισσότερες από 250 εκδηλώσεις εμπνευσμένες από την αγάπη για το βιβλίο.

Τα εγκαίνια της διοργάνωσης θα γίνουν σήμερα 23/4 στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Έπειτα, θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις, με μουσικές αναγνώσεις και θεατρικά δρώμενα.

Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα γεμίσει με μουσικές, χορούς, απρόσμενες αναγνώσεις και πολλές εκπλήξεις. Στις 19:45 θα παίξει μουσική η μπάντα του δήμου Αθηναίων.

Στις 21:00 στο ύψος του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού οι Athens Lindy Hop θα περιμένουν τον κόσμο για χορό σε ρυθμούς jazz και swing από τη Big Band του δήμου Αθηναίων, ενώ στις 22:00 θα ανοίξουν οι πύλες του Ωδείου Ηρώδου Αττικού για μια μοναδική εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την ποίηση με την ελεύθερη συμμετοχή του κοινού.

Τη μεγάλη διοργάνωση στηρίζουν ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, το ΣυνΑθηνά και τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων.

 «Στόχος μας είναι η Αθήνα να βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και να γίνει και η ίδια πιο φιλική στο βιβλίο», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στην σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου με την Unesco για την μεγάλη διάκριση ανακήρυξης της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου για το 2018.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην μεγάλη έκθεση σύγχρονης τέχνης documenta14 που θα προηγηθεί ως διοργάνωση τον Απρίλιο του 2017, τονίζοντας ότι η Αθήνα αναδεικνύεται σε προορισμό σύγχρονου πολιτισμού που αξιοποιώντας την μοναδική κληρονομιά της αρχαιότητας, δίνει προβάδισμα στη νέα δυναμική δημιουργικής έκφρασης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top