IN-EDIT Festival στη Θεσσαλονίκη

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού κινηματογράφου επιστρέφει

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού κινηματογράφου στον κόσμο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στη Θεσσαλονίκη: David Bowie, Grace Jones, Rolling Stones, Eric Clapton, Sepultura, John Coltrane, Johnny Rotten, Placebo και Λένα Πλάτωνος είναι μερικοί μόνο από τους πρωταγωνιστές της φετινής διοργάνωσης!

Το IN-EDIT είναι το παρασκήνιο του μουσικού κόσμου. Καταγράφει με την ίδια ειλικρίνεια τις στιγμές δόξας αλλά και τις εντάσεις, τις αποτυχίες και τις συγκινήσεις που μόνο η μουσική μπορεί να προκαλέσει. Καταγράφει τον παγκόσμιο χαρακτήρα της μουσικής αλλά και την αλλαγή των αποχρώσεών της, ανάλογα με τη χώρα, την πόλη ή τη γλώσσα. Φέτος, έκλεισε τα 14 χρόνια στη γενέτειρά του, τη Βαρκελώνη, διοργανώθηκε στην Αθήνα στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και ολοκληρώνει το παγκόσμιο ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη.

Για 5 ημέρες, το IN-EDIT ταξιδεύει με μουσικές και εικόνες σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνοντας τις πιο σπουδαίες μουσικές ιστορίες. Μαζί του φέτος σε αυτό το ταξίδι, είναι η Estrella Damm και το Beefeater. Από τις 18 μέχρι τις 22 Απριλίου, για 5 ημέρες, οι 2 σημαντικότερες κινηματογραφικές αίθουσες της Θεσσαλονίκης, Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, γίνονται το σημείο συνάντησης όσων αγαπούν την μουσική και τον κινηματογράφο

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει την Τετάρτη, 18 Απριλίου με ένα special event που περιλαμβάνει και την προβολή του David Bowie: The last five years, μία συναρπαστική αφήγηση των τελευταίων πέντε χρόνων της ζωής ενός από τους επιδραστικότερους μουσικούς του 20ου αιώνα.

Τις επόμενες ημέρες, το IN-EDIT ταξιδεύει με τους Rolling Stones στη Λατινική Αμερική, την Grace Jones, τον Eric Clapton. Διασχίζει τη Ρωσία με τους Placebo και συζητά με τον Johnny Rotten, frontman των θρυλικών Sex Pistols. Οι Sepultura, ίσως το σημαντικότερο χέβι μέταλ συγκρότημα της δεκαετίας του ’90, αφηγούνται την ιστορία τους, το Yallah! Underground αναζητά τους καλλιτέχνες που διαμορφώνουν τη σημερινή underground μουσική σκηνή της Μέσης Ανατολής ενώ το Score, φέρνει στο φως τους συνθέτες μερικών από τις πλέον αναγνωρίσιμες μουσικές συνθέσεις, αναδεικνύοντας τον πρωταγωνιστή των μεγαλύτερων κινηματογραφικών παραγωγών: την μουσική!

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με τρεις σπουδαίες ταινίες για τρεις σπουδαίους τζαζίστες: στο I called him Morgan ξεδιπλώνεται η σύντομη καριέρα του τρομπετίστα Lee Morgan,  συντίθεται το παζλ της ζωής του επιδραστικότερου ίσως πιανίστα της τζαζ σκηνής, Bill Evans, ενώ το Chasing Trane: The John Coltrane documentary είναι ένας φόρος τιμής στον σαξοφωνίστα που αμφισβήτησε και άλλαξε τους κανόνες της τζαζ μουσικής.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

 

Τιμές εισιτηρίων

5€ : Απλό εισιτηρίο

3,5€ : Early Bird (μέχρι τις 26/3)

10€ : Πακέτο 2+1 (δεν ισχύει για το DOC ALIVE)/ 2+1 pack (not valid for Doc Alive)

25€ : IN-EDIT Pass

 

Σημεία προπώλησης

Στα εκδοτήρια του Ολύμπιον, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload και Media Markt και ηλεκτρονικά μέσω των viva.gr, public.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top