Ο δικός μας Πάνος Σκορδάς κέρδισε την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας

Αποκάλυψε στο star.gr την ιστορία της φωτογραφίας που τράβηξε

Ο Σκορδάς πρώτος σε διαγωνισμό φωτογραφίας

Μεγάλος διεθνής νικητής της κατηγορίας Open Culture και Έλληνας Εθνικός Νικητής στα Sony World Photography Awards 2018 ανακηρύχθηκε ο υπάλληλος του Star Channel Πάνος Σκορδάς!

«Δουλεύω στο Star Channel στον ποιοτικό έλεγχο προγράμματος στην ταινιοθήκη, όμως εδώ και 30 χρόνια ασχολούμαι με τη φωτογραφία. Πριν από τα Χριστούγεννα λοιπόν είδα πως γίνεται ένας διαγωνισμός φωτογραφίας κι αμέσως σκέφτηκα να λάβω μέρος», είπε χαρακτηριστικά στο star.gr o Πάνος Σκορδάς και πρόσθεσε: «Είμαι ευτυχής γι’ αυτή τη νίκη, διότι μου δίνει την ευκαιρία να μοιραστώ τη δουλειά μου με μια ευρύτερη κοινότητα ανθρώπων που αγαπούν τη φωτογραφία. Πιστεύω ότι αυτή η επιτυχία θα μου δώσει τη δύναμη να συνεχίσω τα φωτογραφικά μου project και να εξασφαλίσω απασχόληση ως επαγγελματίας φωτογράφος

Το κατόρθωμα του Πάνου Σκορδά ήταν δύσκολο, αφού το Sony World Photography Awards 2018 είχε 320.000 συμμετοχές από 200 χώρες κι εκείνος κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Η λήψη του «Young Minotaur» επιλέχτηκε από την κριτική επιτροπή ως η καλύτερη που στάλθηκε από οποιονδήποτε φωτογράφο παγκοσμίως στη συγκεκριμένη κατηγορία και παράλληλα ως η καλύτερη Έλληνα φωτογράφου που στάλθηκε σε οποιαδήποτε από τις 10 κατηγορίες του ανοικτού διαγωνισμού φωτογραφίας κατά τη φετινή διοργάνωση.

Ο Πάνος Σκορδάς αποκάλυψε και την… ιστορία της φωτογραφίας.

«Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε ένα οικογενειακό ταξίδι στην Κρήτη τον Απρίλιο του 2017, ένα από τα πράγματα που σκέφτηκα ότι ήθελα να δείξω στον γιο μου, αφού ήταν το πρώτο του ταξίδι στο νησί, ήταν το Μινωικό Παλάτι στην Κνωσό. Καθώς η μυθολογία είναι ένα από τα θέματα που με ενδιαφέρουν, γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα του ‘Νέου Μινώταυρου’. Προετοίμασα το κοστούμι (μάσκα και ρούχο), ελπίζοντας ότι κατά την ημέρα της επίσκεψής μας στον αρχαιολογικό χώρο δε θα υπήρχε πολύς κόσμος, ενώ παράλληλα θα περνάγαμε όμορφα έχοντας καλή διάθεση και χρησιμοποιώντας τον γιο μου ως μοντέλο. Κατάφερα να τραβήξω αρκετές φωτογραφίες, αν και είχα μόνο 10 λεπτά στη διάθεσή μου, επειδή ο ήλιος έπεφτε και το κρύο ήταν αρκετό! Η επιτυχία με εξέπληξε θετικά, ειδικά επειδή ο ανταγωνισμός σε ένα τέτοιο event με παγκόσμιο βεληνεκές είναι τεράστιος. Φωτογραφίζω καθόλη τη διάρκεια της ζωής μου, και παρουσιάζω τη δουλειά μου στη χώρα μου. Η συμμετοχή μου σε αυτόν τον διαγωνισμό ήταν μια παρόρμηση της στιγμής.»

Έτσι καθίσταται ο δεύτερος Έλληνας που διακρίνεται διεθνώς στο διαγωνισμό, έναν μόλις χρόνο μετά τον Κωνσταντίνο Σοφικίτη που πρώτευσε στην κατηγορία Open Street Photography του Ανοικτού Διαγωνισμού.

Εξαιτίας της διπλής επιτυχίας του, ο Πάνος Σκορδάς λαμβάνει ως βραβείο φωτογραφικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς από τη Sony, ενώ η φωτογραφία του θα φιλοξενηθεί, παράλληλα με τις υπόλοιπες βραβευμένες λήψεις του διαγωνισμού, στην Έκθεση Sony World Photography Awards 2018 στο Λονδίνο, από τις  20 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου. Θα συμπεριληφθεί επίσης στο λεύκωμα που θα εκδοθεί και θα είναι αφιερωμένο στους νικητές της χρονιάς.

Ο Έλληνας φωτογράφος θα ανταγωνιστεί τώρα τους εννέα άλλους νικητές του Ανοικτού (Οpen) Διαγωνισμού για να διεκδικήσει τον τίτλο Open Photographer of the Year, κερδίζοντας παράλληλα 5.000$!

Ο 11ος διαγωνισμός που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας συγκέντρωσε 320.000 συμμετοχές από φωτογράφους που προέρχονται από περισσότερες από 200 χώρες  – αριθμό που συνιστά ρεκόρ!

Της Δέσποινας Μαλέλη

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top