Η (νέα) μόδα στους celebrities λέγεται life coaching – Τι λέει η «γκουρού της ευτυχίας» Τζιλ Δούκα

Πάρτε μέρος στο δωρεάν Coaching Workshop Οnline την Κυριακή 28 Ιανουαρίου

Η (νέα) μόδα στους celebrities λέγεται life coaching

Η νέα μόδα στη σόουμπιζ (και όχι μόνο) λέγεται life coaching! Τι εστί life coaching, αναρωτιέστε;

Σύμφωνα με τον ορισμό της International Coach Federation, είναι η διαδικασία ανάπτυξης, μέσα από την οποία ο πελάτης - ή coachee όπως λέγεται - υποστηρίζεται ώστε να πετύχει έναν συγκεκριμένο στόχο. Ο στόχος μπορεί να έχει να κάνει με την προσωπική του ζωή ή την επαγγελματική του ανέλιξη. Ο coach μέσα από δυναμικές ερωτήσεις, υποστηρίζει τον coachee να βρει τις λύσεις και τα εργαλεία για να πετύχει αυτό που θέλει. Κοινώς, είναι ένας τρόπος να απελευθερώσει κανείς τις δυνάμεις που έχει κρυμμένες μέσα του με ολίγη... έξωθεν βοήθεια.

«Coaching άνουν οι άνθρωποι που είναι ηγέτες, που θέλουν να κάνουν την διαφορά με την ζωή τους, οι άνθρωποι που “ψάχνονται”» εξηγεί στο star.gr η Τζιλ Δούκα, η οποία θεωρείται ως μία από πιο καταξιωμένες  Life Coaches. 

Η ίδια κάνει coaching και σεμινάρια σε celebrities, πολιτικούς και επιχειρηματίες ανά τον κόσμο. Έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέντορας για start ups και η ιστορία της αναφέρεται ως πρότυπο στο βιβλίο του #1 coach της Αμερικής Jack Canfield «The Success Principles», το οποίο έχει γίνει #1 bestseller των New York Times.

Όπως εξηγεί στο star.gr, το life coaching δεν είναι επ’ ουδενί ψυχοθεραπεία και οι στόχοι του καθενός μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί: «Έχοντας κάνει πάνω από 1600 ώρες coaching σε ατομικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια και ούσα πιστοποιημένη International Coach Federation σε επίπεδο PCC (professional certified coach), μπορείς να καταλάβεις ότι οι στιγμές που ήμουν πολύ υπερήφανη για πελάτες μου ήταν πολλές. Από την start up εταιρεία στη Silicon Valley που πενταπλασίασε τον τζίρο της σε 6 μόλις μήνες από την στιγμή που άρχισα να δουλεύω με τον ιδρυτή, μέχρι την celebrity που είχε σχέση με παντρεμένο για 8 χρόνια και με το coaching χώρισε από την τοξική σχέση, γνώρισε τον άντρα της ζωής της και μου έστειλε μήνυμα από το μαιευτήριο λέγοντάς μου ότι η κόρη της χρωστάει την ύπαρξη της σε εμένα» λέει η Τζιλ Δούκα.

Ωστόσο, μπορεί κάποιος να θέλει να πετύχει πιο… «εσωτερικούς» στόχους, όπως «το να μάθει να λέει “όχι”, να βάζει όρια, να αγαπάει, εκτιμά και να σέβεται τον εαυτό του, να διαχειρίζεται σοφά τα οικονομικά του είναι πράγματα που απλά κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο».

Στην Κύπρο στις 10 Φεβρουαρίου θα γίνει το Coaching Training της Global Academy of Coaching, το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος live στην Λευκωσία καθώς και online από όλο τον κόσμο. Αποτελείται από 3 Σαββατοκύριακα με διαδραστικά σεμινάρια καθώς και πρακτική άσκηση coaching. Οι συμμετέχοντες εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους με πλούσια βιβλιογραφία από διεθνείς συγγραφείς. Oι σπουδές διαρκούν 6 μήνες και το πτυχίο coaching είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως από την International Coach Federation.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα στo δωρεάν Coaching Workshop Οnline την Κυριακή 28 Ιανουαρίου (18:30-20:30). Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και θα γίνει στα αγγλικά, οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. H εγγραφή στην guest list γίνεται μόνο από ΕΔΩ

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top