Επετειακή συναυλία Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης «30 χρόνια τραγουδάμε !»

Αποτελεί συνέχεια της «Χορωδίας Θεσσαλονίκης» η οποία ιδρύθηκε το 1987

Μικρή Χορωδία Θεσσαλονίκης "30 χρόνια τραγουδάμε"

Η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης με όλους της τους Χορωδούς, νέους παλαιούς και διαχρονικούς γιορτάζει με το κοινό της πόλης σε μια συναυλία σαν κινηματογραφική ταινία όπου έργα εμβληματικά ενώνουν το παρόν με το παρελθόν και γίνονται ατσάλινοι κρίκοι μιας αδιάλειπτης τριαντάχρονης μουσικής πορείας.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

ΜΑΙΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Σκηνοθεσία – Εικαστικά ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΛΑΛΑΣ

Electone ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ

Πιάνο ΒΑΛΕΡΙΑ ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ,ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΪΣΙΟΥ

Μουσικοί συνεργάτες KOSTIKA COLLAKU, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΟΥΡΛΟΥΚΑΚΗΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Χορογραφίες ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΟΥΛΙΑΡΑ

Video ΑΛΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΓΛΟΥ

Επιμέλεια φωτογραφικής έκθεσης ΤΕΝΙΑ ΜΕΝΕΓΑΚΗ (ApoDec)

Η ιστορία της Μικτής Χορωδίας της Θεσσαλονίκης

Η «Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης» αποτελεί συνέχεια της «Χορωδίας Θεσσαλονίκης» η οποία ιδρύθηκε το 1987 και αποτελείται από σπουδαστές και αποφοίτους Ανώτερων και Ανώτατων Μουσικών Σχολών. Στο ευρύτατο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται έργα Αναγέννησης, Κλασικής και Ρομαντικής περιόδου. Ορατόρια, όπερες, μιούζικαλς, έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συνθετών καθώς και πρώτες εκτελέσεις έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει εμφανιστεί κατ’ επανάληψη στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών, στο Ηρώδειο, στη Λυρική Σκηνή, στις «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες», στο «Ελληνικό Φεστιβάλ», σε φεστιβάλ άλλων πόλεων της Ελλάδος και έχει συνεργαστεί με ελληνικές και ξένες ορχήστρες σε όπερες και ορατόρια. Έχει εμφανιστεί στην Κων/πολη, Αρχαία Έφεσο , Ισπανία, Βιέννη, Βουδαπέστη, Πράγα, Ουαλία, Λονδίνο, Ρώμη, Φινλανδία, Αλβανία, Ρωσία και έχει τιμηθεί με Χρυσά, Αργυρά και Χάλκινα Μετάλλια στους Διεθνείς Διαγωνισμούς Αθηνών, Λανγκόλλεν και Ρώμης.

Συμμετείχε σε πολλές από τις επίσημες εκδηλώσεις του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «Θεσσαλονίκη ’97» με έργα διεθνούς ρεπερτορίου και έργα σε πρώτη εκτέλεση των Αδάμη, Αστρινίδη, Μπαλτά, Σαμαρά, Καλομοίρη. Πήρε μέρος στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα «Πράγα 2000» με έργα Τσέχων συνθετών, παρουσία του συνθέτη Peter Eben και στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα «Πάτρα 2006».

Από το 1993 συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ενώ έχει συμπράξει με τη Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Δημοτική Ορχήστρα του Βόλου και τις Συμφωνικές Ορχήστρες Πράγας, Σόφιας, Κέμνιτς, Βεστφαλίας, Ρουμανίας, Ουαλίας και Άγκυρας.

Συνεργάστηκε με Έλληνες και ξένους μαέστρους, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης , το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , τη Λυρική Σκηνή, την Όπερα Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, την Πολιτιστική Ολυμπιάδα και το Υπουργείο Πολιτισμού, το Δήμο Θεσσαλονίκης και Δήμο Αθηναίων, όπως και με τους Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Zμπίγκνιου Πράισνερ και Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Από το Σεπτέμβριο του 2001 συμμετέχει στην εναρκτήρια Συναυλία των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» με έργα των Mahler, Beethoven, Haydn, Orff και στις οπερατικές παραγωγές του Ο.Μ.Μ.Θ. όπως Rigoletto (Ριγκολέτο),Momo (Μόμο), Madama Butterfly (Mαντάμα Μπατερφλάι), Cavalleria Rusticana ( Kαβαλερία Ρουστικάνα),Le Nozze di Figaro (Οι Γάμοι του Φίγκαρο), Lucia di Lammermoor (Λουτσία ντι Λαμερμούρ), Il Trovatore (Ιλ Τροβατόρε), Turandot (Τoυραντό), Ι Puritani (Οι Πουριτανοί), Samson et Dalila (Σαμψών και Δαλιδά), καθώς και στα ορατόρια και μεγάλα χορωδιακά έργα.

Έχει συνεργαστεί με την «Όπερα Θεσσαλονίκης» στις όπερες: Die Fledermaus (Η Νυχτερίδα), Αida (Αΐντα), Pagliacci (Παλιάτσοι), Edipo Re(Οιδίπους Τύραννος) και Don Giovanni (Ντον Τζοβάννι).

Τη χορωδία από την ίδρυσή της διευθύνει η Μαίρη Κωνσταντινίδου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top