«Ιπποκράτης, η αέναη επιστροφή»! Ο δήμος Λαρισαίων θα τιμήσει τον πατέρα της Ιατρικής

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

Οι Λαρισαίοι τιμούν τον Ιπποκράτη

Τιμητική εκδήλωση για τον Ιπποκράτη, ο οποίος έζησε τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου,  στην Θεσσαλική πρωτεύουσα, με την φιλοδοξία  (η Λάρισα) να καταγραφεί ως Ιπποκρατική πόλη.

Δύο ταλαντούχοι Λαρισαίοι, ο συνθέτης Γιάννος Αιόλου και ο εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου, συνεργάζονται  και δίνουν πνοή  στο «αιώνιο σώμα», δημιουργούν και φιλοτεχνούν ένα έργο «ωδή» στο ανθρώπινο σώμα και το αφιερώνουν στον  Ιπποκράτη, που έζησε τα  τελευταία χρόνια της ζωής του, στη πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

Το  πρωτοποριακό νέο μουσικό έργο του Γιάννου Αιόλου ,θα παρουσιαστεί σε ένα εικαστικό περιβάλλον που δημιουργεί   ο Χρήστος Παπανικολάου ,σε   πρώτη  εκτέλεση, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου,  στον προαύλιο χώρο του Μύλου του Παπά, στη Λάρισα.

Το έργο, θα εκτελέσει η  Μικτή Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη, ενώ στο πιάνο θα καθίσει ο Θάνος Μαργέτης.

Πρόκειται, για μια σημαντική διοργάνωση του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με την υποστήριξη της Ιατρικής Σχολής Λάρισας,  και του Συλλόγου, “Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα”. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, είναι ο διακεκριμένος καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας, εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω.

(Γιάννος Αιόλου)

Ο  συνθέτης Γιάννος Αιόλου, δημιουργός του έργου «Corpus Aeternum -Αιώνιο Σώμα», σε  συνέντευξη τύπου που δόθηκε  στην Λάρισα για το θέμα, επισημαίνει, ότι αποτελεί μεγάλη τιμή η συμμετοχή του, σ’ αυτή την προσπάθεια που σχετίζεται,  με το παγκόσμιο σύμβολο του Ιπποκράτη. Το έργο του, αφορά το ανθρώπινο σώμα το οποίο δεν είναι θνητό, αλλά αθάνατο, γι’ αυτό και  ονομάστηκε «Αιώνιο Σώμα». Η μουσική σύνθεση,  μας ταξιδεύει στον κόσμο των ανθρώπινων συναισθημάτων, με μοναδικό  όχημα την ανθρώπινη φωνή, έχει διάρκεια 60 λεπτά και αποτελείται  από 20 μέρη για μικτή χορωδία και πιάνο. Όπως εξηγεί, όλοι οι ήχοι του έργου, παράγονται από τα  κορμιά των χορωδών , ενώ οι εικόνες, μέσα από την  τέχνη του εικαστικού Χρήστου Παπανικολάου, ο οποίος με 77 έργα του ,ανθρώπινα σώματα,  επιχειρεί να αποδώσει “πνεύμα”, που μέσα από την αφαίρεση και  μιλά για “την πορεία” προς το “όλον”»

(Χρήστος Παπανικολάου)

 Ο  κ. Xρήστος Παπανικολάου, χαρακτηρίζει σημαντικό το γεγονός της συνεργασίας, για την πόλη τους. «Από μικροί ονειρευόμασταν να κάνουμε κάτι μαζί με το Γιάννο. Ήρθε η ώρα που η πόλη, μας ενώνει. Η διάσταση που δίνουν οι αρχές της πόλης στο γεγονός αυτό, δίνει μια δυναμική στον τόπο. Είναι ωραίο, που αυτή τη στιγμή όλοι είναι ενωμένοι σαν γροθιά», αναφέρει ο εικαστικός. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top