Ο «Μολυβένιος στρατιώτης» στο θέατρο Βασιλάκου

Mε 3D animation και την υπογραφή της Μαριάννας Τόλη

Ο μολυβένιος στρατιώτης στο Θέατρο Βασιλάκου

Ο «Μολυβένιος στρατιώτης» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν έρχεται τον χειμώνα στο Θέατρο Βασιλάκου, σε διασκευή, δραματοποίηση και σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη. Η παράσταση είναι εμπλουτισμένη με 3D animation και αναμένεται να  καθηλώσει μικρούς και μεγάλους.

Η συγκεκριμένη διασκευή βραβεύτηκε ως η καλύτερη διασκευή Παιδικού Θεατρικού Έργου από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ τον Νοέμβριο του 2012.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Η συγκινητική ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που πραγματεύεται τη δύναμη της αγάπης και της θυσίας, παίρνει καινούργιες διαστάσεις στην μουσικο-θεατρική του διασκευή, αναφερόμενο στα σημαντικά θέματα της προβληματικής εποχής που βιώνουμε μικροί και μεγάλοι. Τα εγκλωβισμένα συναισθήματα των παιδιών, η εμμονή στην τελειότητα, η σκληρότητα και η βία είναι θέματα που αναδιπλώνονται και βρίσκουν την λύση τους μέσα από το γνωστό παραμύθι του μεγάλου συγγραφέα, διασκευασμένο με ένα πρωτότυπο τρόπο. Ένα σύγχρονο ανέβασμα μιας κλασικής ιστορίας που μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι οι μικροί μας φίλοι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία-Διασκευή-Στίχοι: Μαριάννα Τόλη.Μουσικές ενορχηστρώσεις και συνθέσεις: Αλέκος Μπαζάνης, Χορογραφίες: Αλέξανδρος Κουζίτσκιν. Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Κουστούμια: Μιχάλης Σδούγκος,Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ.

Πρωταγωνιστούν: Ο Βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης, Άννα Φιλιππάκη, Ίαν Στρατής, Άντεια Ολυμπίου, Σταύρος Βόλκος, Στέλλιος Κέλερης, Βαγγέλης Κρανιώτης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Γιάννης Πλιάκης, Μαρία Κοσμάτου,Γιάννης Μανιατόπουλος,Αρετή Πασχάλη. Στο πιάνο ο Αλέκος Μπαζάνης

Στο ρολο του Μολυβένιου Στρατιώτη ο finalist του X- Factor Ίαν Στρατής.

"Όταν πρωτοδιάβασα τον Μολυβένιο Στρατιώτη του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μαγεύτηκα. Από όλες τις ιστορίες αγάπης ήταν η πιο συγκινητική. Ένα παραμύθι αγνό, περιεκτικό σε νοήματα, σύνθετο και τόσο ουσιαστικό που αναμφισβήτητα είναι ένα αριστούργημα. Ένοιωσα όμως θλίψη για αυτή την αγάπη του που τελείωσε τόσο άδοξα. Στο πρωτότυπο κείμενο η αγάπη του μολυβένιου στρατιώτη και της μπαλαρίνας είναι τόσο μεγάλη που οι δύο ήρωες δεν μπορούν να ζήσουν ο ένας χωρίς τον άλλον και η μπαλαρίνα θυσιάζεται πέφτοντας στη φωτιά μαζί του. Η έννοια μιας τέτοιας θυσίας όμως είναι πολύπλοκη για τις παιδικές ψυχές, δεν μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητή. Κι όμως ο Μολυβένιος Στρατιώτης είναι ένα υπέροχο παραμύθι για παιδιά και η δραματοποίηση του μια υπέροχη εμπειρία φτάνει να μη είχε τόσο λυπητερό τέλος. Συγκρούστηκα αν έπρεπε να μείνω πιστή στον συγγραφέα η να αφήσω το νου να δημιουργήσει καινούργιες δυνατότητες για τους ήρωες της ιστορίας αυτής. Γεννιόμαστε με την ελευθερία να διαλέγουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Ο άνθρωπος μπορεί με την πίστη και την φαντασία του να αλλάξει ακόμα και τη μοίρα του φτάνει να ρίξει ένα αισιόδοξο βλέμμα γύρω του. Αυτό το βλέμμα ίσως μαγνητίσει ένα θαύμα. Ένα θαύμα που έρχεται από μέσα μας, η άνωθεν η και από τα δύο. Και επειδή πιστεύω στα θαύματα θεώρησα ότι δεν θα πρόδιδα τον συγγραφέα αν άλλαζα το τέλος του παραμυθιού για χάριν των παιδιών. Έτσι προχώρησα σε ένα τέλος με όλες αυτές τις πιθανότητες που φέρνει η δύναμη της αγάπης. Ο Μολυβένιος Στρατιώτης σε αυτή την καινούργια παράσταση μεταμορφώνει όλους τους ήρωες και τους χαρίζει αυτό που τους λείπει. Και κυρίως τους ξαναδίνει πίσω την καρδιά τους που στις μέρες μας χτυπά αδύναμα πίσω από τα κινητά μας και που τόσο την χρειαζόμαστε για να δημιουργούμε τα μικρά προσωπικά μας θαύματα. Με πολύ χιούμορ, ζωντάνια και πολλές εκπλήξεις αφιερώνω αυτή την παράσταση στα παιδιά", αναφέρει η  Μαριάννα Τόλη για το έργο που θα ενθουσιάσει τα παιδιά!

Πληροφορίες

Που: Θέατρο Βασιλάκου, Προφήτου Δανιήλ 3 & Πλαταιών, Κεραμεικός 10435 ΑΘΗΝΑ.

Κρατήσεις Θέσεων: 211 01 32 002 ~ 005. info@vasilakou.theater. Ομαδικές Κρατήσεις: 6944 310 395 Πότε: Xειμερινή περίοδο 2017-2018

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top