«Το Μόνον Της Ζωής Του Ταξείδιον» με την Ιωάννα Παππά κάνει περιοδεία στην Αττική

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Δήμος Αβδελιώδης

«Το Μόνον Της Ζωής Του Ταξείδιον» με την Ιωάννα Παππά κάνει περιοδεία στην Αττική

Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει ένα από εμβληματικά κείμενα της ελληνικής πεζογραφίας, «Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον» του Γεωργίου Βιζυηνού, με την Ιωάννα Παππά να ενσαρκώνει καθηλωτικά όλους τους ήρωες του διηγήματος. Ένα θαυμάσιο ταξίδι με μοναδικό μέσο την ερμηνεία και την κίνηση και με τη συνοδεία της αυθεντικής μουσικής του Βαγγέλη Γιαννάκη να ακούγεται ζωντανά από το πιάνο του Αλέξανδρου Αβδελιώδη.

Η παράσταση ξεκινά περιοδεία στην Αττική από τις 6 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν πριν κλείσει ακόμα τα δέκα του χρόνια και μετά από τον πρόωρο θάνατο του Πατέρα του, η Μητέρα του τον στέλνει στην Κωνσταντινούπολη για να μάθει την τέχνη του ράπτη, στο εργαστήριο Ραπτικής ενός γέροντα συγγενή τους. Ο τελευταίος, του συμπεριφέρεται με μεγάλη σκληρότητα, ενώπιον όλων των κατά πολύ μεγαλύτερών του μαθητευόμενων ραπτών, κάνοντας το μικρό ραφτόπουλο να ζήσει απροετοίμαστο και ανυπεράσπιστο, μια βάναυση φυλακή.

Έγραψαν για την παράσταση:

""Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον" είναι η αναμέτρηση ζωής και θανάτου, αναμέτρηση του πραγματικού με το ονειρικό. Είναι το παραμύθι, που κρύβει ένα δράμα: μια ακρωτηριασμένη ζωή που παλεύει με θαύματα να θεραπευτεί. Το ταξίδι της Παππά με ξεναγό τον Αβδελιώδη, ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και όποιος μπει σ’ αυτό το...γκρουπ, κερδισμένος θα είναι", έγραψε η Τόνια Μανατέα, Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων.

"Ταξίδι στη λιτή αλλά ουσιαστική θεατρική τέχνη. Με τους φωτισμούς (που φρόντισε ο Δήμος Αβδελιώδης), με το ταλέντο της Ιωάννας Παππά, που υποδύθηκε το σύμπαν του Βιζυηνού, με μοναδικό, σπαρακτικό, μεστό και μαζί ντελικάτο τρόπο, με τη μουσική στο πιάνο που μετέφερε ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης, με τη θωριά των θεατών που είχαν αφεθεί, που χαμογελούσαν ευτυχισμένοι και μαγεμένοι και ταξίδευαν...", έγραψε η Όλγα Σελλά, Monopoli.gr.

"Η οπτική του σκηνοθέτη κατάφερε να δημιουργήσει την απαραίτητη ατμόσφαιρα και παίζοντας με τις σκιές στο πίσω μέρος της σκηνής, συνέδεσε εξαιρετικά εύστοχα τον κόσμο της πραγματικότητας μ΄ αυτόν της φαντασίας, εξαίροντας την έντονα ψυχογραφική διάσταση του κειμένου. Η Ιωάννα Παππά κατάφερε να ξεπεράσει το σκόπελο της γλωσσικής ιδιολέκτου και κινήθηκε μέσα σ΄ αυτήν με χαρακτηριστική άνεση και εκφραστικότητα", έγραψε η Γεωργία Οικονόμου, tospirto.net.

"Ρεσιτάλ ηθοποιίας δίνει η Ιωάννα Παππά, ερμηνεύοντας με την απέραντη δύναμη της ψυχής της και του ταλέντου της «Το μόνο της ζωής του ταξείδιον» του Γεωργίου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. Πρόκειται για μία παράσταση δουλεμένη σαν κέντημα σε λεπτοϋφασμένο καμβά. Κάθε συλλαβή εκφέρεται ξεχωριστά ακολουθώντας το ρυθμό μιας γρήγορης ανάσας", έγραψε η Nινέττα Κοντράρου-Ρασσιά, Εnetpress.

"Ο Δήμος Αβδελιώδης κατόρθωσε να κάνει το ''Ταξείδιον'', όχημα επικοινωνίας του ονειροδράματος του μικρού ραφτόπουλου με τους θεατές. Η Ιωάννα Παππά σε μία από τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες παρουσίες της τα τελευταία χρόνια, για την οποία έδειξε να έχει δουλέψει σωστά και να έχει τηρήσει πιστά τις σκηνοθετικές οδηγίες. Από τις καλύτερες θεατρικές προτάσεις που μας επιφύλαξε η θεατρική σεζόν", έγραψε ο Γιώργος Χριστόπουλος, Onlytheater.gr.

"Ρεσιτάλ ερμηνείας από την Ιωάννα Παππά, σε ένα εκφραστικό, χειμαρρώδη, αφηγηματικό μονόλογο, που κόβει την ανάσα, από την αρχή ως το τέλος...", Νίκος Μπατσικανής, Palmografos.com

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, κίνηση, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Ερμηνεία: Ιωάννα Παππά

Κοστούμι: Αριστείδης Πατσόγλου. Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης.Live Πιάνο: Αλέξανδρος Αβδελιώδης.Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Βοσκοπούλου.Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου.Προβολή - Επικοινωνία: BrainCo S.A. Παραγωγή: Anagnorisis Εταιρεία Θεάτρου Κινηματογράφου.

Πληροφορίες Παράστασης:

Που: Περιοδεία στην Αττική 

Πότε: Από 6 έως 19 Σεπτεμβρίου 

Ώρα έναρξης: 21:00

Διάρκεια: 80’

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

Για πληροφορίες: 213 0342966 ή 6947186910

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top