«Ονείρων Έργα» στις Στενιές της Άνδρου-Παραδοσιακό Εργαστήριο Ξυλογλυπτικής

O Γιώργος έχει μετατρέψει έναν στάβλο σε εργαστήριο

«Ονείρων Έργα» στις Στενιές της Άνδρου-Παραδοσιακό Εργαστήριο Ξυλογλυπτικής

Η Άνδρος είναι ένα νησί γνωστό για τους ανέμους της, τους εφοπλιστές της , τα μουσεία της και τη «φουρτάλια» της…..

Τα τελευταία χρόνια όμως μέσα από μια σειρά Εκθέσεων Ξυλογλυπτικής του καλλιτέχνη Γιώργου Ελευθερίου η Άνδρος δίνει ηχηρό παρόν στην πολιτιστική δράση του νησιού.

Ο Γιώργος είναι συντηρητής επίπλων και έργων τέχνης και έχει μετατρέψει ένα παλιό στάβλο σε εργαστήριο. Σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο εργάζεται και δημιουργεί.

Η αγάπη του για την τέχνη της ξυλογλυπτικής ξεκίνησε από πολύ νωρίς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος: « ο πάππους μου πάντα έλεγε πως ότι χαλάει το φτιάχνουμε παιδί μου, δε το πετάμε». Και έτσι και εγώ έμαθα να φτιάχνω τα παλιά έπιπλα του σπιτιού. Στη συνέχεια δοκίμασα να φτιάξω κάτι μόνος μου και….. τα κατάφερα! Δεν έμεινα όμως σε αυτό….

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Συντήρηση Έργων Τέχνης και έκτοτε έχω δημιουργήσει και συντηρήσει ένα μεγάλο αριθμό επίπλων και έργων τέχνης. Κάθε ένα από αυτά το αντιμετωπίζω ως κάτι μοναδικό και προσπαθώ μέσα από τη δουλειά μου να το φτιάξω και να του δώσω πίσω κάτι από τη χαμένη του ομορφιά»

Ο Γιώργος, συλλέγει ξύλα που βγάζει η θάλασσα στις ακτές και τους δίνει μορφή. Τα μετατρέπει σε γλυπτά, είτε συνδέοντάς τα μεταξύ τους είτε σκαλίζοντάς τα!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top