Ο δικός μας Γιώργος Λάνθιμος υποψήφιος για το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών

Άλλη μία διάκριση για τον διεθνώς φημισμένο Έλληνα

Ο Γιώργος Λάνθιμος υποψήφιος για Χρυσό Φοίνικα

Ανάμεσα στις δεκαοχτώ ταινίες κορυφαίων σκηνοθετών που είναι υποψήφιες για το «Χρυσό Φοίνικα» στο Φεστιβάλ των Καννών, διαγωνίζεται και μία του δικού μας Γιώργου Λάνθιμου που τιτλοφορείται ως «The killing of a sacred deer», δηλαδή ο φόνος ενός ιερού ελαφιού.

Η τελευταία φορά που ο  διεθνώς φημισμένος Έλληνας συμμετείχε  στο Φεστιβάλ των Καννών ήταν το 2015 με την ταινία «Αστακός».

Υπόθεση ταινίας «The Killing of sacred deer»

Πρόκειται για τη δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, με συνεργάτη πάλι τον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου και πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τους Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν και Αλίσια Σιλβερστόουν. 

Η νέα ταινία φαίνεται ότι είναι εμπνευσμένη από αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη και αφορά έναν χειρουργό, που προσπαθεί να εντάξει στην οικογένειά του έναν έφηβο, γεγονός που θα ταράξει την ιδεατή ζωή του.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί μεταξύ 17 και 28 Μαΐου.

Αναλυτικά οι υπόλοιπες υποψηφιότητες

Οι σκηνοθέτες από την Αυστρία Μίχαελ Χάνεκε, τη Γαλλία Φρανσουά Οζόν, Μισέλ Χαζαναβίσιους και Ζακ Ντουαγιόν, τις ΗΠΑ Σοφία Κόπολα και Τοντ Χέινς και τη Ρωσία Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ θα διαγωνισθούν για τον Χρυσό Φοίνικα του 70ου Φεστιβάλ των Καννών, όπως ανακοίνωσαν οι οργανωτές.

Οι Αμερικανοί ηθοποιοί Χοακίν Φοίνιξ και Κόλιν Φάρελ, η αυστραλή σταρ Νικόλ Κίντμαν, οι Γάλλοι Βενσάν Λεντόν, Ιζαμπέλ Ιπέρ και Αντέλ Ενέλ θα είναι μεταξύ αυτών που θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top