Σιγά μην έχανε τα χρήματα! Ο Μπομπ Ντίλαν παρέλαβε το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Βραβεύτηκε στην Στοκχόλμη

Ο Ντίλαν βραβεύτηκε στη Στοκχόλμη

Μπορεί ο Μπομπ Ντίλαν στις αρχές Οκτωβρίου να αρνιόταν να παραλάβει το Νόμπελ Λογοτεχνίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σουηδική Ακαδημία, ωστόσο τα λεφτά ήταν πολλά και φαίνεται να άλλαξε γνώμη.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο Μπομπ Ντίλαν αν δεν παραλάμβανε το βραβείο τότε θα έχανε το οικονομικό έπαθλο των 840.000 ευρώ.

Έτσι  ο τραγουδοποιός το περασμένο Σάββατο  βρέθηκε στην Στοκχόλμη σε μία τελετή βράβευσης που έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Το ότι ο τραγουδοποιός έδωσε το «παρών» επιβεβαίωσε ένας  από τους Σουηδούς ακαδημαϊκούς,  Χόρας Έντολ  στο δημόσιο σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο SVT.

Άγνωστες παραμένουν ωστόσο  οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η τελετή βράβευσης όπως και η εκφώνηση της λεγόμενης «ομιλίας αποδοχής» του βραβείου, που μπορεί να έχει οποιαδήποτε μορφή δηλαδή να είναι ακόμα και ένα τραγούδι. 

«Η Σουηδική Ακαδημία και ο Μπομπ Ντίλαν συμφώνησαν να συναντηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο. Αυτό θα γίνει παρουσία λίγων μελών της επιτροπής και σε στενό κύκλο, κανένα μέσο ενημέρωσης δεν θα είναι παρόν στη συνάντηση: μόνο ο Μπομπ Ντίλαν και ακαδημαϊκοί θα είναι παρόντες, σύμφωνα με τις επιθυμίες του Ντίλαν, δεν θα εκφωνηθεί καμιά διάλεξη. Η Ακαδημία έχει λόγους να πιστεύει ότι μια ομιλία θα ηχογραφηθεί και θα σταλεί αργότερα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η γραμματέας  της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών, Σάρα Ντάνιους σε μία σε μια ανάρτηση που έκανε στο ιστολόγιό της την Τετάρτη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top