Με πέντε ταινίες από γυναίκες, αλλά όχι μόνο για γυναίκες, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το WIFT GR (Women in Film and Television Greece), με την υποστήριξη της πρεσβείας της Σουηδίας και του Σουηδικού Iνστιτούτου Κινηματογράφου, παρουσιάζουν το αφιέρωμα «50/50 Ισότητα και στον κινηματογράφο» στις 7 έως 9 Απριλίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με ελεύθερη είσοδο.
 
Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 7/4 με την σουηδική ταινία Αγνή (Pure) της Λίσα Λάνγκσεθ, με πρωταγωνίστρια την Αλίσια Βικάντερ στον ρόλο μιας 20χρονης που σαγηνεύεται από την κλασική μουσική, αλλά και από έναν μεγαλύτερό της παντρεμένο μαέστρο και φτάνει στα άκρα.
 
H παραγωγός της ταινίας Έλεν Άλσον θα παρευρεθεί στην προβολή για να συνομιλήσει με το κοινό, αλλά και να συμμετάσχει στην συζήτηση που θα προηγηθεί της προβολής. Θέμα της συζήτησης είναι οι έμφυλες ανισότητες που επικρατούν στον οπτικοακουστικό χώρο.
 
Η εισήγησή της Άλσον (η οποία είναι και Film Commissioner στο Σουηδικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου), αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα περιγράψει το πώς πέτυχαν στην Σουηδία την ισότιμη (σχεδόν 50/50) εκπροσώπηση των γυναικών στο σινεμά, την στιγμή που στις περισσότερες χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπου δεν υπάρχουν καν στατιστικά στοιχεία) οι γυναίκες υπο-εκπροσωπούνται.