Αχ, αυτά τα λεφτά! Ο Μπομπ Ντίλαν αποδέχτηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Έπειτα το «τελεσίγραφο» της Σουηδικής Ακαδημίας

Αχ, αυτά τα λεφτά! Ο Μπομπ Ντίλαν αποδέχτηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Ο Μπομπ Ντίλαν θα παραλάβει το Σάββατο ή την Κυριακή στη Στοκχόλμη το μετάλλιο και το δίπλωμα του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας που του δόθηκε, ανακοίνωσε σήμερα η γραμματέας της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών Σάρα Ντάνιους.

«Η Σουηδική Ακαδημία και ο Μπομπ Ντίλαν συμφώνησαν να συναντηθούν το Σαββατοκύριακο αυτό στη Στοκχόλμη, όπου ο Αμερικανός τραγουδιστής αναμένεται να δώσει συναυλία», έγραψε η Ντάνιους στο ιστολόγιό της και πρόσθεσε: «Αυτό θα γίνει παρουσία λίγων μελών της επιτροπής και σε στενό κύκλο, κανένα μέσο ενημέρωσης δεν θα παρακολουθήσει τη συνάντηση: μόνο ο Μπομπ Ντίλαν και ακαδημαϊκοί θα είναι παρόντες, σύμφωνα με την επιθυμία του Ντίλαν».

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Ακαδημία γνωστοποίησε ότι εάν ο Ντίλαν μέχρι τις 10 Ιουνίου δεν «εμφανιζόταν» για να εκφωνήσει την «ομιλία αποδοχής» του Νόμπελ, τότε θα έχανε το οικονομικό έπαθλο των 840.000 ευρώ που συνοδεύει το βραβείο.

Σύμφωνα με την Ακαδημία, οι ιθύνοντες θα συναντήσουν τον Ντίλαν ιδιωτικά στην Σουηδική πρωτεύουσα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο καλλιτέχνης δεν θα εκφωνήσει την ομιλία αποδοχής αλλά θα την στείλει ηχογραφημένη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top