Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα και τα πολιτικά κόμματα

Αποκάλυψε τι είχε πει στον πρωθυπουργό όταν τον είχε επισκεφθεί και του είχε προτείνει να συνεργαστούν

Την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της  χώρας εκφράζει ο Μίκης Θεοδωράκης σε μια συνέντευξη -ποταμό που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης  μέσα από την εμπειρία των 92 χρόνων ζωής  κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου για  την  τελική καταστροφή του λαού που όπως λέει  πλησιάζει με γοργά βήματα.

«Όταν ακουμπήσει η πλάτη του Έλληνα στον τοίχο, τότε γίνεται ήρωας ή ραγιάς. Εκείνο  λοιπόν που με στενοχωρεί είναι  μήπως μπούμε στο σκοτάδι ενός εθνικού ραγιαδισμού από το οποίο δεν ξέρω πως και που θα βγούμε στο φως» ανέφερε χαρακτηριστικά ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης.

Από το πολιτικό στόχαστρο του Μίκη Θεοδωράκη  αυτή τη φορά δεν γλίτωσε κανείς …και ειδικά το ΠΑΣΟΚ.

«Υπάρχουν πολλά κόμματα, αλλά μόνο ένα αντέχει. Το ΠΑΣΟΚ…  Η  νοοτροπία  του ΠΑΣΟΚ  όμως  ζει και βασιλεύει στον ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Τσίπρας ΠΑΣΟΚ είναι κατά βάθος.. Η ίδια νοοτροπία ζει και βασιλεύει ακόμα και στο ΠΑΣΟΚ. Φοβάμαι ότι ζει  και βασιλεύει και στη ΝΔ . Ο Κυριάκος είναι τεχνοκράτης, αλλά το κόμμα του είναι ΠΑΣΟΚ. Φοβάμαι ότι θα τα βρει δύσκολα» δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Για πρώτη φορά όμως  ο Μίκης Θεοδωράκης αποκαλύπτει   τι είχε πει στον  Αλέξη Τσίπρα, όταν ο πρωθυπουργός τον είχε επισκεφτεί για να του προτείνει να συνεργαστούν.

«Αν επιδιώκετε να πάρετε την εξουσία, χωρίς να έχετε ήδη από πριν βρει τον τρόπο να αλλάξετε τις ράγες και να εξασφαλίσετε με άλλους τρόπους στον ελληνικό λαό αυτά που χρειάζεται για να ζήσει, αυτό που κάνετε είναι τυχοδιωκτισμός που θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή της χώρας και τον εξευτελισμό της Ελληνικής Αριστεράς».

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στο Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top