«Μια άλλη ευκαιρία...»: Το νέο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Α. Τριανταφυλλάκη

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΙΑΝΟS

«Μια άλλη ευκαιρία...»: Το νέο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Α. Τριανταφυλλάκη

Σπούδασε οικονομικά στη Νέα Υόρκη, ασχολήθηκε με τις πολιτικές επιστήμες και τώρα εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

 Όμως, η παράλληλη αγάπη του για την λογοτεχνία οδήγησε τον ΚωνσταντίνοΤριανταφυλλάκη στην περιπέτεια του γραψίματος. Από τις εκδόσεις ΙANOS κυκλοφορεί το τρίτο του βιβλίο με τίτλο «Μια άλλη ευκαιρία…». 

Λίγα λόγια για το μυθιστόρημα

«Στην Ελλάδα της κρίσης συνθήκες αλλάζουν, ζωές ανατρέπονται, άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα που ούτε τα φαντάζονταν…

Νομίζεις ότι τα ’χεις όλα – ή τουλάχιστον όσα επιθυμούσες. Όμως, μια στιγμή αρκεί για ν’ ανοίξει η κερκόπορτα, απ’ όπου θα τρέξουν να περάσουν οι διαψεύσεις, οι αναποδιές και τα βάσανα.
Και τότε αρχίζουν τα ερωτήματα: Θα μπορέσεις να επιστρέψεις; Και ποιο είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις; Θ’ αποδεχτείς την ήττα ή θα αγωνιστείς για τη δικαίωση;»

Στο καινούργιο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου A. Τριανταφυλλάκη συνταξιδεύουμε με ήρωες που βίωσαν την καταστροφή κι αναζητούν το δικαίωμα στο όνειρο μέσ’ από μιαν άλλη ευκαιρία…

Η θυσία ενός αδέσποτου σκύλου, αποτελεί την  αιτία για να μπουν σε κίνηση μικρές και μεγάλες συμπτώσεις  αριστοτεχνικά δομημένες, σε μια αλληλουχία,  απαρατήρητη στην αρχή, αλλά απρόσμενα ενδιαφέρουσα   όταν ξεδιπλώνεται στη συνέχεια.

Με τη θυσία  ξεκινάει μια ανατρεπτική πορεία προς τη λύτρωση. Εκεί που η καταστροφή φαίνεται μη  αναστρέψιμη, από σφάλματα και παραλείψεις ανθρώπων και θεών, αρχίζουν να συμβαίνουν μικρά θαύματα που στηρίζονται στην επιμονή, την ελπίδα, τη συγχώρεση, το  όνειρο ή σε μια ζεστή  αγκαλιά και ένα γλυκό  φιλί,   με συντροφιά  ένα ποτήρι λικέρ από μαστίχα ή κράνα.

Το βιβλίο αποθεώνει τη  δύναμη του ανθρώπου να καθορίζει τη μοίρα του. Αρκεί να είναι αρκετά δυνατός ώστε να απλώσει το χέρι του και να αρπάξει τη χορδή εκείνου του μοναδικού παράλληλου σύμπαντος ανάμεσα σε άπειρα πιθανά.  Γιατί οι ήρωες του βιβλίου δεν ακολουθούν μια προδιαγεγραμμένη πορεία προς την ευτυχία. Ψηλαφούν στο σκοτάδι ψάχνοντας εκείνη τη χορδή. Και δεν μπορούν πάντα να αδράξουν τη σωστή.

Όμως, κι αυτό είναι ένα ακόμα μάθημα του βιβλίου, αρκεί να έχουν πίστη στον διπλανό τους, στον σύντροφο τους, στον συνάνθρωπο τους, στον δικό τους μικρό από μηχανής θεό, ότι θα είναι εκεί.

Να τους δώσει «μια άλλη ευκαιρία…».

Άλλα έργα του:

Ημερολόγια Χαρμολύπης (Εκδ. IANOS, 2014).

Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει... (Εκδ. ΙΑΝΟS, 2012) 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top