Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και η Άννα Βαγενά ήταν μαζί πάνω από 40 χρόνια και μόνο ο θάνατος κατάφερε να τους χωρίσει. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 1972 στα τελευταία γυρίσματα του «Προξενιού της Άννας».

Μάλιστα σε μία από τις συνεντεύξεις της η κ. Βαγενά είχε δηλώσει: «Ήταν πολύ μεγάλος έρωτας. Αυτό που λέμε κεραυνοβόλος. Το 1975 ήμασταν τρία χρόνια μαζί και ακόμη πολύ ερωτευμένοι. Όμως ήθελα και κάτι άλλο να δημιουργήσω. Έτσι δημιουργήθηκε το Θεσσαλικό Θέατρο. Δεν μου έφτανε να περιμένω τον Λουκιανό να έρθει από το Ψυχικό στο Παγκράτι όπου έμενα για να βγούμε έξω το βράδυ… Ο Λουκιανός ήταν πολύ όμορφο αγόρι, σαν ξανθός άγγελος. Ήμασταν πολύ ωραίο ζευγάρι. Κι ακόμα είμαστε, νομίζω».

Στη συνέχεια είχε αναφερθεί στο γάμο τους. «Ο γάμος μας έγινε στις 5 Μαϊου, στον Άγιο Γεώργιο, στα Αμπελάκια, κοντά στην Λάρισα. Ο κόσμος μας πετούσε λουλούδια από τα μπαλκόνια και μας ευχόταν «σιδεροκέφαλοι». Ήμουν 3 μηνών έγκυος».

Παρέμειναν ερωτευμένοι μέχρι το τέλος της ζωής του Λουκιανού. Κατά τη διάρκεια της κοινής τους πορείας, ο Λουκιανός άφηνε ραβασάκια στην αγαπημένη του, εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματα του.

Μαζί απέκτησαν δύο κόρες, την Γιασεμή που είναι ηθοποιός και την Μαρία που ασχολείται με τη μουσική.

Ο Λουκιανός από την πλευρά του είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του:

«Εγώ με την Άννα γιατί να μαλώσουμε; Είχα κορίτσια όταν ήμουν στην Αρχιτεκτονική και πολύ εύκολα σκοτωνόμαστε, γιατί είχαμε το ίδιο αντικείμενο. Η βασική μου διαφορά με την Άννα είναι ότι θέλει να κάνει 25 πράγματα μαζί. Εγώ θέλω να κάνω ένα, να το τελειώσω και να αρχίσω το επόμενο. Πολλές φορές μου αναγνωρίζει πόσο δίκιο είχα όταν έκανα κάτι. Μέχρι όμως να μου το αναγνωρίσει, μου βγάζει το λάδι. Είμαστε 40 χρόνια μαζί. Έχουμε πολλά κοινά στοιχεία, τα διαφορετικά είναι επιπόλαια και δεν είναι ικανά να διαταράξουν τη σχέση».

Το 1999 δημιούργησαν μαζί τη δική τους μουσική σκηνή, το «Μεταξουργείο», στο οποίο εμφανίζονταν μέχρι πρότινος.

Διαβάστε επίσης:

ΘΡΗΝΟΣ! Πέθανε ο μουσικοσυνθέτης Λουκιανός Κηλαηδόνης

Η παρακαταθήκη του Λουκιανού Κηλαηδόνη! Αυτά είναι 10+1 από τα δημοφιλέστερα τραγούδια του

Ο Μανώλης Μητσιάς αποχαιρετά τον Κηλαηδόνη: Θα μου λείψει πάρα πολύ! Όλη μου η νιότη είναι σημαδεμένη από τον Λουκιανό

Θλίψη για τον θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη-Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

«Φεύγοντας, με βρήκαν τα νέα»: Tι έμαθε ο Τζανακόπουλος μετά το briefing και στενοχωρήθηκε;

Η απίθανη ΑΓΝΩΣΤΗ ιστορία για το «Πάρτι στη Βουλιαγμένη» του Κηλαηδόνη-Μάζεψε 70.000 άτομα και άφησε εποχή!

 

Tags: