Το δικό του «ύστατο χαίρε» έστειλε ο Φοίβος Δεληβοριάς στον καλό του φίλο, Λουκιανό Κηλαηδόνη, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο τραγουδοποιός μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους μια εικόνα που έπλασε ο ιδιος προκειμένου να τον αποχαιρετήσει.

«Μου ’χες πει πως ο Παράδεισος για σένα είναι ο κινηματογράφος «Ροζικλαίρ» στην Κυψέλη μια τυχαία μέρα του 1955. Μια μέρα που θα παιζόταν σε επανάληψη κάποιο νουάρ του ’40 με ανθρώπους που κρατούν το πιστόλι με το ένα χέρι, χαλαρά, και που καταπατούν κάθε κώδικα τυπικής ηθικής για μιαν καταστροφική γυναίκα, για μια Τσιτσανική τρελή, για μια Κυρία με μοναδικό νόημα.

Είμαι σίγουρος πως είσαι εκεί, πως η Φωκίωνος τ’ ουρανού ζητωκραυγάζει που επέστρεψες και πως ένα κάτασπρο πιάνο σε περιμένει να παίξεις τη μαγική «Decadenza» σου για κείνους που καταλαβαίνουν. Θα είμαι πάντα ένας απ’ αυτούς. Κι όταν το «Ροζικλαίρ» θα ξαναπροβάλει το «Big Sleep» θέλω να μου κρατήσεις μια θέση δίπλα σου: θα είμαι εκεί» έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Tags: