Θηλυκοί γορίλες εν δράσει!

Τα Guerrilla Girls έρχονται στη Στέγη

Θηλυκοί γορίλες εν δράσει!

Τα Guerrilla Girls είναι μια διάσημη φεμινιστική και ακτιβιστική ομάδα στον χώρο της τέχνης, που δεν βγάζει τη μάσκα της ποτέ. Η υψηλή τέχνη αλλά και η πιο ποπ επηρεάζει τη δράση και το στυλ τους και τοποθετείται, κυρίως, σχετικά με τη θέση των γυναικών σήμερα στον χώρο της τέχνης.

Οι θηλυκοί, αυτοί, γορίλες μετράνε, πλέον, 31 χρόνια δράσης και η Whitechapel Gallery του Λονδίνου τους αφιερώνει μία μεγάλη έκθεση στην αρχή του ερχόμενου φθινοπώρου, μία έκθεση που ταιριάζει πλήρως σε όλα όσα πιστεύουν.

Τα Guerrilla Girls, με τη δραστηριότητά τους, τους έχουν κατονομάσει και ντροπιάσει πολύ γνωστούς χώρους τέχνης, αρκετά συχνά, γιατί δεν παρουσιάζουν αρκετές γυναίκες καλλιτέχνες. Έχουν "επιτεθεί" και σε κριτικούς οι οποίοι δεν γράφουν αρκετά για το φαινόμενο αυτό. Οι αφίσες τους συμπεριλαμβάνουν μηνύματα όπως: «Οι γυναίκες μπαίνουν μόνο γυμνές στο μουσείο Met;» και «Είναι ακόμα χειρότερα στην Ευρώπη».

Το μότο αυτό, μάλιστα, θα είναι ο τίτλος της επερχόμενης έκθεσης τους στο Λονδίνο «Is It Even Worse in Europe?» (Είναι ακόμα χειρότερα στην Ευρώπη;), η οποία θα πραγματοποιηθεί από την 1η Οκτωβρίου έως τις 5 Μαρτίου του 2017.

Πριν από αυτό, όμως, θα βρεθούν στην Ελλάδα,  στις 9 Μαρτίου, για μια συζήτηση στην κεντρική σκηνή της Στέγης, φορώντας πάντα τις χαρακτηριστικές τους μάσκες- γορίλες, Η ομιλία των Guerrilla Girls εντάσσεται στον κύκλο «Λέξεις & Σκέψεις» και θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης σε επιμέλεια της Αφροδίτης Παναγιωτάκου.

 

Πληροφορίες


Στις 9 Μαρτίου 2017, στις 19:00. Συζήτηση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. 

Κύκλος «Λέξεις & Σκέψεις». 

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας. (Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση).

Live streaming μέσω του sgt.gr.

Από την 1η Οκτωβρίου έως τις 5 Μαρτίου του 2017. «Is It Even Worse in Europe?» (Είναι ακόμα χειρότερα στην Ευρώπη;), στη Whitechapel Gallery στο Λονδίνο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top