Έθνικ και τζαζ νότες στη Θεσσαλονίκη

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φιλοξενεί το "Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων"

Έθνικ και τζαζ νότες στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη ένα νέο μουσικό φεστιβάλ, με ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον. Φιλοξενεί τζαζ κι έθνικ νότες, ενώ έχει το χαρακτηριστικό και πολύ αντιπροσωπευτικό όνομα "Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων".

Το φεστιβάλ αυτό θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 22, 24, 25 και 26 Φεβρουαρίου.

Μουσικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με χρήση παραδοσιακών οργάνων αλλά με φρέσκια ματιά και τζαζ προσανατολισμό, δημιουργούν ένα ενδιαφέρον μουσικό 4ήμερο.

Πιο συγκεκριμένα: 
Στις 22/2, παρουσιάζεται το "Udopia" του Θύμιου Ατζακά, από τον περσινό ομότιτλο δίσκο του και στις 24/2, το "Eight Winds", από το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου.

Στις 25/2, το ντουέτο των Xylouris / White που τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει καρδιές μουσικόφιλων σε ολόκληρο τον κόσμο, χάρη στη ροκ προσέγγιση και την κρητική γοητεία ανεβαίνει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και, τέλος, στις 26/2 οι "Χαμένες Πόλεις" του James Wylie με τον Ziad Rajab, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ιδιόμορφοι ήχοι από ούτι, νέι, ιρανικό καμαντσέ και κρητική λύρα συναντιούνται με σαξόφωνο, βιόλα, μπάσο και πιάνο σε μια υπέροχη συνάντηση ροκ, τζαζ και παραδοσιακής μουσικής. 

 

Πληροφορίες

22, 24, 25, 26Φεβρουαρίου 2017 

Μέγαρο Μουσικής θεσσαλονίκης

Έναρξη: 21.00
Χώρος: Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2
Τιμές εισιτηρίων: 12€, 7€ (μειωμένο) 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top