"Δείπνο Ηλιθίων" για καλό σκοπό!

Μια έκτακτη παράσταση για το ΠΑΙΔΩΝ Πεντέλης

"Δείπνο Ηλιθίων" για καλό σκοπό!

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και ο θίασος του Θεάτρου ΚΑΠΠΑ θα παρουσιάσουν το «Δείπνο Ηλιθίων» σε μια έκτακτη παράσταση, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 21:00. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες ανανέωσης και προσθήκης σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ Πεντέλης.

Το εξαιρετικό αυτό έργο του Φράνσις Βέμπερ διακρίνεται από πολύ χιούμορ, πολλή ανθρωπιά, και σάτιρα στον κοινωνικό ρατσισμό, που έτσι κι αλλιώς υφέρπει στις κοινωνίες του πολιτισμένου κόσμου μας!

 

Η υπόθεση

 

Ο Πιερ Μπροσάν (τον υποδύεται ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους. Στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής! Ο Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος) είναι ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος και ο πολλά υποσχόμενος «ηλίθιος» του Πιερ γι’ αυτήν την εβδομάδα. Τον καλεί στον σπίτι του για να γνωριστούν και, στη συνέχεια, να πάνε στο δείπνο. Κι εδώ αρχίζει μία σειρά από ανατροπές, όπου διαλύονται τα πάντα. Ο Πινιόν με την αφέλεια και την αθωότητά του, προκαλεί απανωτούς σεισμούς. Μέσα σε λίγη ώρα, ο άτρωτος Πιερ αποδομείται και γίνεται αξιοθρήνητος ανθρωπάκος. Τελικά, ποιος απ’ τους δύο είναι ο ηλίθιος;

 

Πληροφορίες

 

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος. Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου. Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή. Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου. Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας. Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Παπαδόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρισβάς, Αννα Μενεκάκου, Ξανθή Γεωργίου και ο Τάκης Παπαματθαίου.

Info: Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Κυψέλη.

Προπώληση στα ταμεία του θεάτρου, στο www.viva.gr. Καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης. Προπώληση Viva: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-kappa/dipno-ilithion. Τηλ. 2107707227, 2108827000.

Γενική Είσοδος: 20 ευρώ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top