ΣΠΟΥΔΑΙΑ ανακάλυψη! Θησαυρός 2.500 ετών στη Θεσσαλία

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η πόλη άκμασε τον 4ο ή τον 3η αιώνα π.Χ και εγκαταλείφθηκε μετά τη ρωμαϊκή εκστρατεία

Ανακάλυψαν αρχαία πόλη στη Θεσσαλία

Αρχαιολόγοι των πανεπιστημίων του Γκέτεμποργκ και του Μπούρνμαουθ που βρίσκονταν στην Ελλάδα για ένα άλλο σχέδιο, ανακάλυψαν μία αρχαία πόλη κοντά στο χωριό Βλοχός στη Θεσσαλία.

Μπορεί να ήταν ήδη γνωστό πως στο μέρος εκείνο βρίσκονταν αρχαία ερείπια, όμως κανείς ερευνητής μέχρι τώρα δεν τα είχε καταγράψει.

Στις αεροφωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Independent φαίνονται ξεκάθαρα τα τείχη της πόλης, ο ιστός της, πύργοι, πύλες αλλά και διάφορα κεραμικά αντικείμενα.

Ο επικεφαλής της ομάδας Ρόμπιν Ρόνλαντ, διαπίστωσε πως η αρχαία πόλη άκμασε τον 4ο ή 3ο αιώνα π. Χ. και πως εγκαταλείφθηκε μετά τη ρωμαϊκή εκστρατεία στην Ελλάδα.

«Μαζί με έναν συνάδελφό μου, περάσαμε από την τοποθεσία αυτή, ενώ ασχολούμασταν με ένα άλλο πρότζεκτ, όταν συνειδητοποιήσαμε πως εκεί υπήρχαν πολύ μεγάλες δυνατότητες. Το γιατί κανείς μέχρι τώρα δεν είχε ασχοληθεί με τον λόφο αυτό όπου εντοπίσαμε τα αρχαία, παραμένει μυστήριο» δήλωσε ο κύριος Ρόμπιν Ρόνλαντ και πρόσθεσε:

«Πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για τις αρχαίες πόλεις της ευρύτερης περιοχής και πολλοί ερευνητές έχουν υποθέσει κατά το παρελθόν πως η δυτική Θεσσαλία ήταν "στάσιμη" κατά την αρχαιότητα. Η εργασία μας επιβεβαιώνει πως στο έδαφος της Ελλάδας υπάρχουν πολλά ακόμα να ανακαλυφθούν».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top