Το πλωτό μουσείο «Νεράιδα» βρίσκεται στη μαρίνα Φλοίσβου και είναι έτοιμο να αναχώρηση αφού πρώτα γεμίσει με χαρούμενα παιδικά προσωπάκια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που διεξάγονται από ειδικευμένους μουσειοπαιδαγωγούς.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τα παιδιά μαθαίνουν τα πάντα για την θάλασσα, τα καράβια και τη ναυσιπλοΐα, ενώ το πρόγραμμα είναι δωρεάν.

photo-23-1024x683.jpg

Παράλληλα μαθαίνουν και την ιστορία του πλοίου «Νεράιδα», που είναι ένα από τα πλοία-σύμβολα της ελληνικής ακτοπλοΐας, που έπλεε στον Αργοσαρωνικό από το 1950 μέχρι το 1974.

Τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία του πλοίου, από τη ναυπήγησή του το 1939 έως και την ολοκλήρωση των εργασιών μετατροπής του σε πλωτό μουσείο το 2010 και την επιχειρηματική πορεία του ιδιοκτήτη του, Γιάννη Λάτση, που διατρέχει το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα.

Το μουσείο «Νεράιδα» θα λειτουργεί μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου, στη μαρίνα του Φλοίσβου, σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία της Δ’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας (Η εν λόγω Διεύθυνση περιλαμβάνει τις περιοχές: Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Ελληνικό, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Ταύρος).