​Για το καινούργιο της βιβλίο με τίτλο «Η Ελλάδα μέσα από 231 Ιστορικά Πιάτα, 1863-1973», μίλησε η Σύμβουλος Διοίκησης του Star Channel, Λόλα Νταϊφά.

«Ξεκίνησα να μαζεύω ιστορικά πιάτα όταν ήμουν φοιτήτρια. Το πρώτο πιάτο το είδα σε μία πιατοθήκη. Μου κίνησε το ενδιαφέρον γιατί ήμουν μία φοιτήτρια καλή αλλά πολύ οργισμένη. Ήθελα να αλλάξω την Ελλάδα. Το είδα λοιπόν στην πιατοθήκη της κυρίας που αργότερα έγινε πεθερά μου, της Καλλιόπης Νταϊφά. Τα πιάτα τα είχε πεταμένα σχεδόν σε μία γωνιά στη κουζίνα της. Αναρωτήθηκα τι ήταν αυτό το πιάτο. Απεικόνιζε λοιπόν το βασιλικό ζευγάρι. Ρώτησα την πεθερά μου που το βρήκε και μου είπε πως της το έφερε μία κοπέλα που είχε στο σπίτι. Μετά από λίγο το ξέχασα, όμως κάποια στιγμή ήρθε ξανά στο μυαλό μου και άρχισα να αναρωτιέμαι ποιοι τα παίρνουν αυτά τα πιάτα και γιατί. Μετά άρχισα να πηγαίνω στο Μοναστηράκι και να γυρίζω όλη την Ελλάδα. Πήγα σε στεριές και θάλασσες» είπε χαρακτηριστικά η Λόλα Νταϊφά στην εκπομπή Live U και πρόσθεσε:

«Δεν πρόκειται ποτέ να τα εκθέσω. Για να το κάνω θα πρέπει πρώτα να τα ασφαλίσω. Μπορεί να τα δει όποιος θέλει μέσα από το βιβλίο μου. Πραγματικά μέσα από αυτό περνάει όλη η ιστορία της Ελλάδας. Βλέπουμε τον Βενιζέλο και τον Κολοκοτρώνη, υπάρχουν πολλά πράγματα. Στην παρουσίαση του βιβλίου μου ευχαρίστησα τις εκδόσεις Μίλητος αλλά είπα και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους νοικοκύρηδες. Αυτό το έκανα γιατί αν και τα πιάτα ήταν καθημερινής χρήσης, τα πρόσεχαν πολύ και δεν τα έσπασαν. Έτσι έμειναν κάποια και κατάφερα να κάνω τη συλλογή μου για το βιβλίο. Είναι όλη η ιστορία της Ελλάδας και φτάνει μέχρι τον Παπαδόπουλο και τον Μουστακλή».

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίλητος και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο νέο βιβλίο της Λόλας Νταϊφά όλη η ιστορία της Ελλάδας περνά μέσα από 231 ιστορικά πιάτα

Η Ελλάδα μέσα από 231 ιστορικά πιάτα-Το νέο εντυπωσιακό βιβλίο της Λόλας Νταϊφά