​Η ιστορία ζωής 25 πρωταγωνιστών της σύγχρονης ελληνικής ναυτιλίας, αποτυπώνεται στους επτά τόμους του έργου με τίτλο:

«Τα Πρόσωπα της ναυτιλίας 20ος-21ος αιώνας».

Ο εκδότης και συγγραφέας, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, δήλωσε:

«Η ναυτιλία δεν είναι για άτολμους και συνεσταλμένους. Οι Έλληνες ναυτικοί έγραψαν την δική τους τροχιά σε αυτόν τον αγώνα για την επιτυχία, με υπομονή και καρτέρηση, σιωπηλά, χωρίς κραυγές, με αξιοπρέπεια».

Ο πρώτος τόμος από το λεύκωμα, με βιογραφίες, σπάνιο φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα, παρουσιάστηκε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

«Τιμούμε τους ανθρώπους της ναυτιλίας, ανθρώπους με μεράκι για τη θάλασσα και για τον τόπο», δήλωσε στο Star ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντοριναίος.

«Είναι ο πρώτος τόμος ενός ευπρεπέστατου αφιερώματος-βιβλίου που αφορά τον χώρο της ναυτιλίας», πρόσθεσε η Ειρήνη Νταϊφά, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά.

Η ελληνόκτητη ναυτιλία με διεθνείς διακρίσεις, έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για την πατρίδα μας. Αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και συνιστά την ραχοκοκαλιά του κοινωνικού και οικονομικού ιστού για πολλές περιοχές της χώρας. Σκοπός της έκδοσης είναι να γίνει γνωστή η πορεία των πρωταγωνιστών, και η εξίσου επιτυχημένη πορεία των διαδόχων τους.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ναυτιλίας, της πολιτικής, και του επιχειρηματικού κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.