Από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών «έφυγε» η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Βούλα Μάστορη, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς της ανθρώπους αλλά και τα παιδιά που διάβασαν τα βιβλία της και τα αγάπησαν.

Η συγγραφέας που είχε γεννηθεί από Μικρασιάτες γονείς εδώ και αρκετούς μήνες έδινε μάχη με τον καρκίνο, όμως όσο σκληρά κι αν πάλεψε, τελικά δεν τα κατάφερε.

Η Βούλα σε ηλικία 12 ετών πήγε στην Αθήνα, ενώ με την λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται το 1974.

Έγραψε πάνω από σαράντα παιδικά λογοτεχνικά βιβλία. Το «Με λένε Αλέξη», «Στα φτερά της Μέλισσας», «Στη Γη με τα Μυρμήγκια», «Ένα γεμάτο μέλια χεράκι» , «Εκείνη τη φορά», «Θόδωρος ο Αυτιάς Νο 1», «Θόδωρος ο Αυτιάς Νο 2», «Η Ψυλλοελένη», «Πού πήγε το φεγγάρι απόψε;», «Απορίες παιδιών – Θάλασσα», «Απορίες παιδιών», «Ο χιονάνθρωπος πήρε τη μαμά», και οι «Φεγγαροϊστορίες» είναι ανάμεσα στα αριστουργήματά της.

Τα βιβλία της διακρίνονται από το ρεαλιστικό στοιχείο και από μία φεμινιστική διάθεση, ενώ αποσπάσματα από αυτά διδάσκονται τα αναγνωστικά και τα ανθολόγια της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η συγγραφέας είχε βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας 2005 και με αναγραφή στον Διεθνή Τιμητικό Πίνακα IBBY.