Όλη η ιστορία της Ελλάδας περνά μέσα από 231 ιστορικά πιάτα στο νέο βιβλίο της Λόλας Νταϊφά, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ.

Όπως θα δείτε και στο video, απέραντο θαυμασμό νιώθει κανείς, αντικρίζοντας τα συλλεκτικά πιάτα από την προσωπική συλλογή της συμβούλου δημοσίων σχέσων του Star.

Κάθε ��ιάτο αποτυπώνει επάνω του και μια ιστορική στιγμή. Σε κάθε πιάτο απεικονίζεται ένα εμβληματικό πρόσωπο που διαδραμάτισε ένα σημαντικό ρολό στην ελληνική ιστορία.

«Γενικά μου αρέσουν τα πράγματα που θυμίζουν την άλλη Ελλάδα. Αυτήν που είχε μεγαλύτερες ευαισθησίες, που ήταν πιο ανθρώπινη, που είχε γειτονιά» δήλωσε η Λόλα Νταϊφά.

Το πάθος της Λόλας Νταϊφά που είναι συλλέκτης εδώ και πολλά χρόνια την οδήγησε να ψάχνει μανιωδώς ιστορικά πιάτα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η συλλογή της που είναι η πληρέστερη και πιο σπάνια, έγινε βιβλίο με τίτλο: «Η Ελλάδα μέσα από 231 Ιστορικά Πιάτα 1863-1973».

«Ήταν καθημερινής χρήσης γι’ αυτό και δεν είναι από κανένα σπουδαίο υλικό φ��ιαγμένα. Είναι όμως ιστορικά πιάτα. Είναι η ιστορία της Ελλάδας. Αυτό το βιβλίο εγώ πιστεύω ότι απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Απευθύνεται στους νέους για να μαθαίνουν να μην έχουν μόνο την εικόνα της θλιβερής σημερινής Ελλάδας» δήλωσε η συμβούλος δημοσίων σχέσων του Star.

Την επιστημονική έρευνα της έκδοσης έχει κάνει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαογράφος Κατερίνα Κορρέ - Ζωγράφου.

Τον πρόλογο υπογράφει ο ακαδημαϊκός Άγγελος Δεληβοριάς.

Η παρουσίαση του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίλητος, θα γίνει στις 14 Νοέμβριου στις 7.30 το απόγευμα στο μουσείο της Ακρόπολης και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.