​Στη χώρα μας, έρχεται ξανά ο Βέλγος σκηνοθέτης, Γιαν Φαμπρ, που είχε χριστεί από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αριστείδη Μπαλτά Πρόεδρος στο Φεστιβάλ Αθηνών και είχε προκαλέσει σάλο με την παράσταση που σκηνοθέτησε στην Επίδαυρο και η οποία έδειχνε πέη να πάλλονται.

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν τόσο μεγάλες που ανάγκασαν τον σκηνοθέτη να φύγει άρον-άρον από τη χώρα μας, ενώ λίγο πριν αποχωρήσει μας έσουρε τα εξ' αμάξης χαρακτηρίζοντάς μας "μέτρι��υς" και "εθνικιστές".

Ο Γιαν Φαμπρ αυτή τη φορά έρχεται στην χώρα μας, για να παρουσιάσει τα δύο καινούργια του βιβλία. Το ένα, είναι ένα «νυχτολόγιο» που κρατούσε τα βράδια και κατέγραφε αυτά που σκεφτόταν δηλαδή τις ανησυχίες που συνοδεύουν την καλλιτεχνική δημιουργία, τις πρώτες εκθέσεις και τις παραστάσεις που αφορούν τα χρόνια 1978- 1984.

Το νυχτολόγιο αποδεικνύει τον τρόπο που ο Βέλγος σκηνοθέτης ανακάλυψε τον εαυτό του.

Το δεύτερο βιβλίο, έχει τίτλο «Είμαι ένα λάθος» και αφορά 7 θεατρικούς μονολόγους, που βασίζονται στα τριάντα χρόνια εμπειρίας που έχει στο θέατρο ο Γιαν Φαμπρ.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου στις 7μ.μ στην ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Το βιβλίο προλογίζει ο ιστορικός τέχνης, Ντένης Ζαχαρόπουλος, συντονίζει η καθηγήτρια στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, Μάρω Γερμανού, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Φιντέλ Ταλαμπούκας και Αγγελική Τόμπρου.

Παράλληλα μιλούν οι Μαργαρίτα Μπονάτσου (Μεταφράστρια), Σωζήτα Γκουντούνα (Δρ. θεωρίας της τέχνης και της περφόρμανς).


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TI ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!Ο Φαμπρ αποκαλεί τους Έλληνες καλλιτέχνες ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ και ΜΕΤΡΙΟΥΣ

ΤΑ ΧΩΝΕΙ ο Φαμπρ στους Έλληνες καλλιτέχνες: Μην ξεχάσετε να ανοίξετε τα αυτιά και τα μάτια σας