Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο θεατρικός συγγραφέας και στιχουργός, Βαγγέλης Γκούφας, ο οποίος έγραψε πολλά κινηματογραφικά σενάρια αλλά και στίχους τραγουδιών του Μάνου Χατζηδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Αργύρη Κουνάδη και του Μίμη Πλέσσα.

Ανάμεσα στα υπέροχα τραγούδια που έγραψε ήταν το «Όνειρο Δεμένο», «Χάθηκε το φεγγάρι», «Τα δάκρυά μου είναι καυτά» και «Το σύννεφο έφερε βροχή», ενώ με την δημοφιλή σειρά «Μικρή, πικρή μου αγάπη» κατάφερε να ξεχωρίσει στο ραδιόφωνο.

Ο Βαγγέλης Γκούφας γεννήθηκε το 1925 στην Αθήνα και σπούδασε νομική. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος, ενώ αργότερα καταπιάστηκε με το θέατρο και τον κινηματογράφο.

«Το κρατητήριο», «Η επιστροφή του ευεργέτη», «Η οργή», «Μικρή παρένθεση», το «Μια πόρτα δραχμές 500» και το «Το έμπα και έβγα του κόσμου», είναι μόνο κάποιες από τις θεατρικές του επιτυχίες.

Ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός και ποιητής ήταν ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων αλλά και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, μάλιστα το 2006 τον τίμησε για την καλλιτεχνική του συμβολή.