​Για λίγες μόνο παραστάσεις στο «Μικρό Παλλάς» θα συναντηθούν ο Μίμης Πλέσσας με τον Κώστα Χατζή, και το star.gr δεν θα μπορούσε να λείπει από την συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής μουσικής.

Χατζής (719x363).jpg
Στις 31 Οκτωβρίου ο Κώστας Χατζής με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή του, θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Έφυγε η Αγάπη μου» που είναι και το πρώτο που του έγραψε ο Μίμης Πλέσσας.

χατζής 2 (800x450).jpg

Ο Κώστας Χατζής βαθιά συγκινημένος αναφέρθηκε στον Μίμη Πλέσσα χαρακτηρίζοντάς τον όχι μόνο δάσκαλό του αλλά και ως τον άνθρωπο που του άλλαξε τη ζωή.

χατζής 8 (800x450).jpg

«Από μικρός ένιωθα πως είμαι στο περιθώριο επειδή είμαι τσιγγάνος. Σε όλα λοιπόν τα events παρουσιαζόμουν στους άλλους ως Βραζιλιάνος. Όταν έλ��γα κάποιο τσιγγάνικο τραγούδι, το καταλάβαιναν άνθρωποι από τη φυλή μου και όταν τελείωνα με αγκάλιαζαν και έλεγαν ο Σπανιόλος από την Αγία-Βαρβάρα. Εκείνος λοιπόν που με αγκάλιασε και με βοήθησε από τον καλλιτεχνικό χώρο ήταν ο Μίμης Πλέσσας. Με ανέδειξε στο χώρο αυτό, γράφοντάς μου υπέροχα τραγούδια» είπε ο Κώστας Χατζής συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά του και πρόσθεσε:

χατζής 3 (800x450).jpg

«Μου έδωσε σακάκια να βάλω και ωραία ρούχα. Πριν με πάρει σε μεγάλους χώρους μαζί του να τραγουδήσω. Με πήρε δίπλα του και με στήριξε. Σκεφτείτε τώρα να είναι ένας γύφτος δίπλα στον Μίμη Πλέσσα. Είναι πολύ σπουδαίο. Έτσι έγινα γνωστός τους καλλιτέχνες. Ο Μίμης Πλέσσας είναι δάσκαλός μου και πολύ μεγαλύτερος από μένα στο χώρο της μουσικής».

χατζής 5 (800x438).jpg

Και ο Μίμης Πλέσσας όμως από τη μεριά του χαρακτηρίζει καταξιωμένο τον Κώστα Χατζή τονίζοντας: «Μου δείχνει πάντα σεβασμό γιατί με θεωρεί μεγάλο καλλιτέχνη, η αλήθεια είναι πως είμαι μεγαλύτερος από εκείνον όχι όμως ως ε��αγγελματίας αλλά ηλικιακά».

χατζής 7 (800x403).jpg

Μαζί με τους δύο σπ��υδαίους καλλιτέχνες θα είναι οι παρακάτω:


Ερμηνευτές: Αντωνία Χατζίδου- Μαυρίκιος Μαυρικίου
Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Παγιάτης- Μαυρίκιος Μαυρικίου
Πιάνο: Γιώργος Παγιάτης
Ακορντεόν: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Φλάουτο-σαξόφωνο-κλαρινέτο: Ρήγας Σαριτζιώτης
Μπουζούκι-κιθάρα: Χρήστος Βότσης
Τύμπανα-κρουστά: Χρήστος Αλεκόπουλος
Κοντραμπάσο: Αντωνία Τσολάκη
Επιμέλεια προγράμματος: Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα
Ημέρες και Ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη 21:30
Μικρό Παλλάς: Αμερικής 2

χατζής 10.jpg


Της Δέσποινας Μαλέλλη