​Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, για το πώς κατασκευάστηκε ο Πήλινος Στρατός του Πρώτου Κινέζου Αυτοκράτορα, είδαν το φως της δημοσιότητας και έρχονται να ανατρέψουν όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Δηλαδ�� το ταξίδι του Μάρκο Πόλο τον 13ο αιώνα δεν ήταν η πρώτη επαφή Ευρωπαίου με τον κινεζικό πολιτισμό.

αποκάλυψη 2.jpg

Τώρα Κινέζοι αρχαιολόγοι αναφέρουν πως η έμπνευση για τον πήλινο στρατό, που βρέθηκε στον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας κοντά στην σημερινή πόλη Ξιάν, προήλθαν από την αρχαία Ελλάδα.

αποκάλυψη 3.jpg

Σύμφωνα με τ��ν ομάδα των αρχαιολόγων, οι αρχαίοι Έλληνες τεχνίτες ήταν αυτοί εκπαίδευαν τους Κινέζους τον 3ο αιώνα π.Χ.

αποκάλυψη 4.jpg

Όπως υποστηρίζουν, η έμπνευση για τον Πήλινο Στρατό που βρέθηκε στον τάφο του Πρώτου Αυτοκράτορα έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα.

«Τώρα έχουμε στοιχεία ότι υπήρξε στενή επαφή μεταξύ του Πρώτου Αυτοκράτορα της Κίνας και της Δύσης πριν το επίσημο άνοιγμα του Δρόμου του Μεταξιού. Αυτό έγινε πιο νωρίς απ' ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα», λέει ο επικεφαλής αρχαιολόγος, Λι Χιουτζέν, του Μουσείου του Αυτοκράτορα Κιν Σι Χουάνγκ.

public.png

Παράλληλα, μιτοχονδριακό DNA βρέθηκε σε περιοχές της επαρχίας Ξινγιάνγκ που σημαίνει ότι Δυτικοί κατοικούσαν και πέθαναν εκεί πριν και μετά την εποχή του Πρώτου Αυτοκράτορα.Χωρικοί ανακάλυψαν και τα 8.000 πήλινα αγάλματα που ήταν θαμμένα σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τον τάφο του Πρώτου Αυτοκράτορα το 1974, κάτι για το οποίο μέχρι τώρα δεν υπήρχε εξήγηση αλλά ούτε και λαϊκή παράδοση που συνέδεε την κατασκευή αυτών των γιγαντιαίων αγαλμάτων.

Ο Δρ Χιουτζέν, υποστήριξε πως η επιρροή για την κατασκευή τους έγινε εκτός Κίνας.

untitled.png

«Τώρα πιστεύουμε ότι ο Πήλινος Στρατός, οι Ακροβάτες και τα χάλκινα α��άλματα που βρέθηκαν στο σημείο έχουν την έμπνευσή τους στην αρχαία Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η είδηση έχει προκαλέσει παγκόσμιο δέος και κάνει το γύρο του κόσμου.Για άλλη μία φορά, ο πλανήτης υποκλίνεται στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την παγκόσμια επιρροή του.