​Στην Αθήνα έρχεται στις 17 Οκτωβρίου ο περιστρεφόμενος Δερβίσης Ziya Azazi.

Ο Τούρκος του οποίου η τεχνική έχει χαρακτηριστεί παγκοσμίως αριστουργηματική, θα εμφανιστεί στις 17/10 στο Passport Κεραμεικός στις 21:00.

H παράσταση που θα δούμε, θα αποτελείται από 2 μέρη, «Azab» και «Dervish in progress», και τη συνοδεύει η μουσική του γνωστού Τούρκου καλλιτέχνη, Mercan Dede και του Αυστριακου Uwe Felchle.

ziya_azazi_2.jpg
Πριν τη παράσταση θα γίνει εισαγωγή στη μουσική των Σούφι, απο τον δεξιοτέχνη στο ούτι, Βασίλη Παπανικολάου.

Μετά τη παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τον Ziya, ο οποίος θα δείξει και τις βασικές τεχνικές των κινήσεων των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων.

ziya_by_mateusz_bral_4.jpg

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΙΥΑ ΑΖΑΖΙ:

Φημίζεται για τις εξαιρετικές σόλο χορογραφίες του, πάντα βασισμένες και επηρεασμένες από τον χορό των Σούφι.

Η εξωτερική του εμφάνιση και το γυμνασμένο του κορμί, είναι τα στοιχεία που τον κάνουν περιζήτητο διεθνώς, σε φωτογραφίσεις και editorial μόδας.

Γεννημένος στην Αντιόχεια της Τουρκίας, ξεκίνησε σε μικρή ηλικία τις σπουδές του στον σύγχρονο χορό, ενώ το 1999 άρχισε να εξερευνά τον παραδοσιακό χορό των Σούφι.

Το 1999 χαρακτηρίστηκε ��ς «Ο πιο εντυπωσιακός χορευτής της χρονιάς» από το περιοδικό “Ballet International Magazine” κι έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό.

ziya_by_mateusz_bral708.jpg
Συνεργάζεται με σημαντικά θέατρα όπως τα Vienna Volksoper, Theaterhaus Stuttgart, Grand Théâtre de Geneve κ.ά. ως χορογράφος και σολίστ χορευτής.

Η συνεχής αναζήτησή του για νέες τάσεις εναλλακτικών χορογραφιών και η μελέτη του πάνω στον παραδοσιακό χορό των Σούφι, οδήγησε στη δημιουργία της σόλο παράστασης «Dervish» που έχει παρουσιαστεί σ’ όλο το κόσμο, προκαλώντας παντού τον ενθουσιασμό του κοινού με τις εξαιρετικές χορογραφίες του.

Οι επόμενες παραστάσεις του «Icons», «Ember», «Energy» και «Bolero» χαίρουν εξαιρετικής αποδοχής, ωστόσο η παραγωγή «Dervish» θεωρείται μια από τις σημαντικότερες χορογραφίες του, μια παράσταση - σταθμός, μέσω της οποίας έδειξε για πρώτη φορά πώς μια τόσο μυστικιστική κουλτούρα, όπως αυτή των Σούφι, μπορεί να μεταφρασθεί σε μία σύγχρονη γλώσσα.

ziyail_by_mateusz_bral_3.jpg

O Azazi δημιουργεί μοναδικές σόλο χορογραφίες με διαφορετικές εκδοχές, πάντα βασιζόμενες και επηρεασμένες από τον χορό των Σούφι.

*Τιμές εισιτηρίων: 28Ε (αριθμημένες θέσεις), 23Ε (καθήμενοι χωρίς αρίθμηση), 18 (όρθιοι, μαθητές, φοιτητές, κάτοχοι κάρτας ανεργίας).

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟ VIDEO ΝΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΥ "GIVE IT A WHIRL" ΤΟΥ SIVERT HOYEM.