Στα βασιλικά Ανώγεια Ηρακλείου, εκεί που κατά το μύθο ζούσε ο Δίας και γεννήθηκαν πολύ σημαντικοί άντρες της πολιτιστικής παράδοσης, ο δημοσιογράφος της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», συνάντησε τον Γεώργιο Δραμουντάνη που είναι γνωστός κυρίως με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Λουδοβίκος των Ανωγείων».

Ο συνθέτης και τραγουδιστής που αρχικά ζωγράφιζε τα συναισθήματά του και μετά άρχισε να τα τραγουδάει χρησιμοποιώντας το μαντολίνο του, έφτασε με ένα ντεσεβό το οποίο οδηγεί εδώ και 35 χρόνια και έδειξε τους τηλεθεατές της Ζήνας Κουτσελίνη, τον κήπο που καλλιεργεί μόνος του.

«Ο λόγος που δεν αλλάζω αυτό το αυτοκίνητο, είναι επειδή έχει πάνω του μία ανθρωπιά. Επίσης αρέσει πολύ και σε μικρά παιδιά. Το ντεσεβό περιγράφει τη φύση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις τελευταίες στιγμές του πατέρα του, Βασίλειου Δραμουντάνη.

«Όταν πέθαινε ο πατέρας μου είπα πως θα του τραγουδούσα αυτό που ήθελε να ακούσει. Πήρα το μαντολίνο μου και του έλεγα τις μαντινάδες που τραγούδαγε στη μαμά μου όταν ήταν νέος. Κουνούσε το κεφάλι του αριστερά και δεξιά. Όταν σταματούσα, σταματούσε» είπε συγκινημένος.

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ανέφερε πως το τραγούδι του απευθύνεται σε σκεπτόμενο κοινό, ενώ μίλησε και για τα σκυλάδικα.

«Απευθύνομαι σε σκεπτόμενο κόσμο. Υπάρχει ποιότητα ακόμα και ��το σκυλάδικο τραγούδι. Υπάρχουν σοβαροί άνδρες σ’ αυτό. Ένας από αυτούς είναι ο Βασίλης Καρράς».

Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν, αποκαλύπτει πως όταν ήταν φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ τον είχαν συλλάβει.

«Μάρτης ήτανε όταν έπιασαν την ομάδα της ΑΣΠΕ, ήμασταν 24 άτομα. Έμεινα στα κρατητήρια 56 μέρες».