Ένα αναξιοποίητο τμήμα του κάστρου των Ιωαννίνων αναμορφώθηκε υποδειγματικά και φιλοξενεί πλέον το μουσείο αργυροτεχνίας της πόλης.

«Η Ήπειρος και ιδίως τα Γιάννενα ήταν πάντα ένας χώρος μεγάλης λαϊκής παράδοσης και τέχνης. Η αργυροχρυσοχοϊα γενικότερα και ιδίως η αργυροτεχνία αποτελούν ένα είδος κορωνίδας αυτής της παράδοσης», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Ο χώρος είναι φοβερά ωραίος, αξιοποιήθηκε και αξίζουν συγχαρητήρια και σ΄αυτούς που συνέλαβαν την ιδέα και σ΄αυτούς που κουράστηκαν, αλλά κυρίως σ΄αυτούς που θα συνεχίσουν», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώθηκε το δίκτυο των εννέα θεματικών μουσείων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας που υλοποίησε και διαχειρίζεται το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

«Το μουσείο αργυροτεχνίας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναδεικνύει τα άριστα αποτελέσματα στα οποία μπορεί να φτάσει η σύμπραξη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και στον πολιτισμό», σημείωσε η Σοφία Στάικου, Πρόεδρος Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Στα εγκαίνια του μουσείου παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του Γεωργία, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη η οποία εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό, ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού, βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού και πνευματικού κόσμου της χώρας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, και πλήθος πολιτών που έσπευσαν να θαυμάσουν από κοντά ένα μουσείο κόσμημα το οποίο θα αναβαθμίσει τα Γιάννενα και τουριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εγκαινιάζεται το Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα - BINTEO και ΦΩΤΟ

Λαμπερή εκδήλωση στα Ιωάννινα-Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Αργυροτεχνίας-Φ��ΤΟ