Ο αρχαιολογικός χώρος της Ηετιώνειας Πύλης άνοιξε τις πύλες του και με αυτή την αφορμή, η Εφορεία Αρχαιοτήτων και η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά της Περιφέρειας Αττικής διοργάνωσαν μία μεγάλη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.

Στις 20:00 το κοινό θα διασκεδάσει ακούγοντας Δημήτρη Μπάση και Ρίτα Αντωνοπούλου που θα ερμηνεύσουν παλιές και νέες επιτυχίες τους εντός του αρχαιολογικού χώρου, όπου έγιναν εργασίες αναστήλωσης, αποκατάστασης και διαμόρφωσης.

Η εκδήλωση θα γίνει στο λοφίσκο «Καστράκι», στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, με είσοδο ελεύθερη από την οδό Κανάρη (απέναντι από τη πύλη Ε2 του επιβατικού λιμανιού του Πειραιά).

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ηετιώνειας Πύλης, θα μείνει δοκιμαστικά ανοιχτός για το κοινό από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο του 2016.

Από την Πέμπτη έως και Σάββατο, το ωράριο λειτουργίας για την περίοδο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου είναι 11 πμ - 7 μμ, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η Ηετιώνεια Πύλη είναι ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος της πειραϊκής ακτής, με έκταση περίπου 20 στρέμματα. Βρίσκεται στα δυτικά του κεντρικού λιμανιού, το οποίο προστάτευε στην αρχαιότητα.