​Το Arteshop και η γκαλερί Manifactura παρουσιάζουν για 4 ημέρες την έκθεση «Το Βιβλίο ως Έργο Τέχνης– Contemporary Artists’ Books» στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο. Στην έκθεση συμμετέχουν 37 καλλιτέχνες.

Η έκθεση έχει σαν σκοπό να αναδείξει τα artists’ books, ένα μέσο έκφρασης των καλλιτεχνών που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και εξελίχθηκε σε ένα πρωτότυπο και διαφορετικό τρόπο προβολής εννοιών και ιδεών που απασχολούν τον καλλιτέχνη.

έκθ��ση ζωγραφικής (800x600).jpg

Ο καλλιτέχνης με αφετηρία την μορφή του βιβλίου δημιουργεί βιβλία που συνδυάζουν πολλές μορφές τέχνης. Έτσι έχουμε τρισδιάστατα γλυπτά βιβλία, βιβλία με φωτογραφία, σχέδια, ζωγραφική, χαρακτικά, ποίηση, κείμενο, ψηφιακές εκτυπώσεις και ήχο. Είναι άπειρες οι δυνατότητες δημιουργίας και πειραματισμού των καλλιτεχνών με αυτό το μέσο.

Πολλά artists’ books αποτελούν ένα μοναδικό έργο τέχνης, αλλά βγαίνουν σε περιορισμένα αντίτυπα και άλλα κυκλοφορούν σε πολλαπλά αντίτυπα.

έκθεση ζωγραφικής 2 (800x511).jpg

Κάθε artist’s book ερευνά, ανα��ύει και πειραματίζεται με μια έννοια ή ιδέα που θέλει να μας μεταφέρει ο καλλιτέχνης. Πολλές φορές αποτελεί και μια προσωπική του κατάθεση.

Τα artists books έχουν μια αμεσότητα σε σχέση με τα έργα μιας έκθεσης. Ο επισκέπτης μπορεί να τα πιάσει, να τα ξεφυλλίσει, να τα διαβάσει. Είναι ένα έργο που όταν το αποκτήσουμε μπορούμε να το πάρουμε μαζί μας στις διακοπές μας, να το δανείσουμε σε φίλους και να το απολαύσουμε. Είναι ένα έργο μοναδικό αλλά συγχρόνως όχι απόμακρο.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

έκθεση ζωγραφικής 3 (800x451).jpg


Αθηνά Χατζή, Βούλα Φερεντίνου, Στέφανος Αλαφούζος, Στέλλα Τσιστράκη, Ελένη Αγγέλου, Μιχάλης Δουκουμετζάκις, Νεκτάριος Σταματόπουλος, Ελένη Γκλίνου, Μαρία Μπουρμπού, Αντιγόνη Μανωλίδου, Σούλα Πέτρου, Ελένη Θεοφυλάκτου, Μαίρη Λουκά, Λένα Αντωνίου, Δημήτρης Θεοδόσης, Βασιλική Κοσκινιώτη, Έλενα Αθανασιάδου, Κυβέλη Ζαχαρίου, Άννα Γερολυμάτου, Ντορίνα Μάλλιου, Αλίκη Μουτούση, Κωστας Βίττης, Μαρία Σταμάτη, Βάσια Λεοντοπούλου, Αννέτα Σπανουδάκη, Θόδωρος Μπρουσκομμάτης, Βάσια Χαρίση, Μιχάλης Ηλιού, Φιόνα Μουζακίτη, Αγνή Χρονοπούλου, Δέσποινα Πανταζή, Λουκία Ανδρεάδου, Άρης Μ. Κλωνιζάκης, Χρήστος Σανταμούρης, Ελένη Καστρι��ογιάννη, Παναγιώτα Πιτσιρή, Άννα Δημητρίου.

Επιμελητές έκθεσης: Φιόνα Μουζακίτη, Δέσποινα Σταύρου

Ωρ��ριο Λειτουργίας:

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου: 11.30 πμ – 6.00 μμ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου: 12.00 ��� 8.00 μμ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου: 12.00 – 8.00 μμ

Επικοινωνία:

Δέσποινα Σταύρου: 210 6813129, 6937281839 email: manifactura @yahoo.gr

Φιόνα Μουζακίτη: 6944637697, email: fiona_08@otenet.gr