Την πρώτη του έκθεση στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο διάσημος Κινέζος καλλιτέχνης Αϊ Γουέϊ Γουέϊ , στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, από 20 Μαΐου έως 30 Οκτωβρίου. Πρόκειται επίσης και για τη μοναδική έκθεσή του που φιλοξενείται σε αρχαιολογικό μουσείο, παγκοσμίως μέχρι σήμερα, ανακοινώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η συνεργασία του Αϊ Γουέϊ Γουέϊ με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ξεκίνησε το 2015, όταν έπειτα από πρόσκληση του μουσείου, ο καλλιτέχνης επισκέφτηκε την Αθήνα και τη Λέσβο, όπου και εγκατέστησε το εργαστήριό του. Κάποια από τα έργα του εκεί, θα συμπεριληφθούν στην έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic», απευθύνοντας ένα οικουμενικό μήνυμα ελπίδας για το μέλλον.

Εκτός από τα 25 έργα της έκθεσης -ανάμεσα τους οι πιο γνωστές δημιουργίες του, όπως τo Grapes (2011), το Divina Proportione (2012), το Mask (2011) και το Cao (2014)- ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει επίσης ένα νέο έργο, εμπνευσμένο από την συλλογή του μουσείου.

Το 10% των συνολικών εσόδων της έκθεσης, των πωλήσεων και των χορηγιών θα δοθεί απευθείας σε αυστηρά επιλεγμένες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται ανά την Ελλάδα σχετικά με τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, ανακοινώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.