Το όγδοο βραβείο Olivier απέσπασε το βράδυ της Κυριακής η Τζούντι Ντεντς, σημειώνοντας ρεκόρ διακρίσεων στον θεσμό των βρετανικών θεατρικών βραβείων, που θεσπίστηκε στη μνήμη του Λόρενς Ολίβιε.

Η 81χρονη ηθοποιός απέσπασε το βραβείο β' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στη Χειμωνιάτικη Ιστορία (The Winter's Tale).

Είναι η πρώτη ηθοποιός που κερδίζει το όγδοο Olivier, ξεπερνώντας σε αριθμό ακόμα και έργα που βραβεύτηκαν σε πολλαπλές ξεχωριστές κατηγορίες.

«Κυρίες και κύριοι, είμαι εντελώς έξαλλη, καθώς είχα βάλει στοίχημα με τον εγγονό μου, το οποίο τώρα έχασα και δεν θα με αφήσει ποτέ να το ξεχάσω» είπε η Ντεντς, παραλαμβάνοντας το βραβείο.
tzounti-ntents-rekor-diakriseon-sta-bretanika-theatrika-brabeia.jpg
(Από την ερμηνεία της στη Χειμωνιάτικη Ιστορία)


«Το ξέρω ότι όλοι λένε τι υπέροχα που πέρασαν όταν έκαναν κάτι, αλλά αυτή τη φορά μπορώ να πω πραγματικά πως ήταν μια αξιομνημόνευτη εποχή για μένα στο The Winter's Tale».

Όταν ρωτήθηκε από το Reuters αν σχεδιάζει να μειώσει τους εντατικούς ρυθμούς με τους οποίους εργάζεται, η Ντεντς απάντησε: «Ποιος θέλει να πάει πιο αργά; Όχι, θέλω να εργάζομαι. Αλλιώς είναι σαν να παρκάρεις το αυτοκίνητο στο γκαράζ. Δεν θα μπορέσεις να το βάλεις μπροστά ποτέ (ξανά)».

Ακολουθεί η λίστα των βραβείων:

Καλύτερου ηθοποιού
Kenneth Cranham
The Father

Καλύτερης ηθοποιού
Denise Gough
People, Places and Things

Καλύτερο νέο μιούζικαλ
Kinky Boots
Cyndi Lauper, Harvey Fierstein

Καλύτερο νέο έργο
Hangmen
Martin McDonagh

Καλύτερη ηθοποιός σε μιούζικαλ
Imelda Staunton
Gypsy

Καλύτερος ηθοποιός σε μιούζικαλ
Matt Henry
Kinky Boots

Βραβείο κοινού
The Phantom of the Opera

Καλύτερη νέα κωμωδία
Nell Gwynn
Jessica Swale

Σκηνοθέτη
Robert Icke
Oresteia

Καλύτερου ηθοποιού σε δευτερεύοντα ρόλο
Mark Gatiss
Three Days in the Country

Καλύτερης ηθοποιού σε δευτερεύοντα ρόλο
Judi Dench
The Winter's Tale

Τα βραβεία Λόρενς Ολίβιε, γνωστότερα παλαιότερα ως The Society of West End Theatre Awards, μετονομάστηκαν προς τιμήν του ηθοποιού Λόρενς Ολίβιε το 1984 και θεσμοθετήθηκαν το 1976.

Ποιος ήταν ο Λόρενς Ολίβιε

Ο Λόρενς Κερρ Ολίβιε, Βαρόνος Ολίβιε (Laurence Kerr Olivier, 22 Μαΐου 1907 — 11 Ιουλίου 1989), Μέλος του Τάγματος της Αξίας ήταν Βρετανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός. Ερμήνευσε τους σπουδαιότερους σαιξπηρικούς ρόλους (Άμλετ, Βασιλιάς Ληρ, Μάκβεθ κ.α.) και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του 20ου αιώνα.