Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Γιώργου Νταλάρα να δώσει συναυλία, στην Άγκυρα ανήμερα της 25ης Μαρτίου.
thumbnail.jpg

Η εν λόγω παράσταση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής (METU) στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ.

Η κίνηση του τραγουδιστή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς πολλοί θεώρησαν ατυχή την επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας (25η Μαρτίου) για μια εμφάνιση στην Τουρκία.

νταλαρας.png
Τα social media πήραν «φωτιά», αφού Έλληνες και Κύπριοι χρήστες αντέδρασαν έντονα. Πολλοί, μάλιστα των χαρακτήρισαν ''φιλάργυρο'' και ''ανθέλληνα''.
νεοοο.jpg

Μετά το τέλος της συναυλίας, ο Γιώργος Νταλάρας θέλησε να ευχαριστήσει όσους βρέθηκαν κοντά του στο Πανεπιστήμιο για να τον δουν και ανέβασε τη φωτογραφία μιας Τουρκοκύπριας γράφοντας: «Τούρκος εγώ και εσύ Ρωμιός και εγώ λαός και εσύ λαός... Χθες ξαναθυμήθηκα πόσο τυχερός είμαι που τραγούδησα 22 χρονών παιδί, με μητέρα πρόσφυγα από την Σμύρνη, αυτά τα λόγια του Πυθαγόρα και σε μουσική του Αποστόλου Καλδάρα. Η ειρήνη ανάμεσα στους λαούς δεν έβλαψε ποτέ κανένα, αντίθετα η έχθρα και ο φανατισμός δημιουργούν πρόσφυγες και τραγωδίες. Η Μαλέκ είναι Τουρκοκύπρια και σπουδάζει ελληνικά στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας».
νταλάρας.jpg