Ο «Επιθεωρητής» είναι ένα υπέροχο έργο που ανεβαίνει στο θέατρο Περίακτοι (από τις 19/03) με ευφάνταστους μα και καθόλα αληθινούς χαρακτήρες. Γραμμένο με αλάνθα��τη τεχνική από την αρχή μέχρι το τέλος. Με σκηνές βαθιά σατιρικές, που οδηγούν την πλοκή σε υπέροχες, κωμικές κορυφώσεις. Σε μία παράσταση που χρονικά τοποθετεί τη δράση στη δεκαετία του ’30. Ένα έργο κλασικό, γι’ αυτό και απόλυτα σύγχρονο, που "καυτηριάζει" τις παθογένειες ενός πολιτικού συστήματος που ασφαλώς δεν αποτελεί χαρακτηριστικό μόνο της Ρωσίας και μόνο του 19ου αιώνα.

Περίληψη:
Σε μια μικρή περιφέρεια ξεσπά αναστάτωση, όταν διαχέεται η φήμη για την επίσκεψη ενός κρατικού επιθεωρητή. Η αποκομμένη πραγματικότητα της πόλης, η βαθιά "βουτηγμένη" στη διαφθορά και τη λαϊκή πονηριά, πρέπει τώρα να καλλωπιστεί, για να δώσει τα καλύτερά της διαπιστευτήρια στον άνθρωπο από την Πρωτεύουσα. Μια διαδικασία που ξεκινά από ψηλά, παρασέρνοντας στον πανικό, ολόκληρη την κοινότητα, η συνοχή της οποίας δοκιμάζεται μπροστά στα δημιουργήματα της πίστης και με μεγάλη ευκολία αποτάσσει κάθε αξιοπρέπεια στο όνομα της κολακείας και της δουλοπρέπειας. Μια κωμωδία καταστάσεων γραμμένη τον 19ο αιώνα, σαν μια φάρσα που ποτέ δεν τελείωσε.
022.jpg

Συντελεστές:
Προσαρμογή - Σκηνοθεσία - Σκηνικά - Κοστούμια: Σπύρος Κολιαβασίλης
Μουσική Επιμέλεια: Ιάσονας Σωφρόνης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιάσονας Σωφρόνης
Βοηθός Ενδυματολόγου - Σκηνογράφου: Σοφία Τοτού
Φωτισμοί: Σπύρος Κολιαβασίλης - Ιάσονας Σωφρόνης

Τους ρόλους του έργου παίζουν αλφαβητικά οι ηθοπ��ιοί:
Σοφία Γκίτζου, Σπύρος Κολιαβασίλης, Βίκυ Κολτσίδα, Θεοδώρα Κουτρούμπα, Καλυψώ Συλλελόγλου, Θανάσης Τσόδουλος, Βασίλης Τσούμας, Νάνσυ Χρυσικοπούλου

Διάρκεια: 100 λεπτά
Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 5 Τηλέφωνο: 2299040803
Σάββατο: 20:15
Κυριακή: 20:15
Η παράσταση θα διαρκέσει έως τις 24 Απριλίου
Εισιτήρια
Κανονικό: 12€
Μαθητικό - φοιτητικό - ανέργων: 8€
Κάθε τέσσερα (4) άτομα, ένα εισιτήριο δωρεάν.