Στον Αργύρη Πανταζάρα, απονεμήθηκε το φετινό θεατρικό βραβείο "Δημήτρης Χορν", στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στης Δευτέρας στο θέατρο Χορν στην οδό Αμερικής.
asp9.jpg
(
Σταμάτης Φασουλής-Αργύρης Πανταζάρας)

Πρόκειται για τον δέκατο έκτο στην σειρά ηθοποιό, στον οποίο απονέμεται η διάκριση, ως αναγνώριση της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου.
asp1.jpg
(Γώγουλος-Ασπιώτης-Πανταζάρας-Παπαγεωργίου)

Ο Αργύρης Πανταζάρας βραβεύθηκε για την ερμηνεία του στον μονόλογο «ΑΩ» σε διασκευή και σκηνοθεσία δική του (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής) για το ρόλο του Τρελού στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ», σε σκηνοθεσία Τομάζ Παντούρ (Πειραιώς 260), καθώς και για τη συμμετοχή του στην παράσταση "Ρήσος" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου (Φεστιβάλ Αθηνών).
asp2.jpg
(Σάσα Ντάριο-Σταμάτης Φασουλής)

Συνυποψήφιοί του για το βραβείο, ήταν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κωνσταντίνος Γώγουλος και Γιώργος Παπαγεωργίου.
asp3.jpg
(
Στεφανί Χορν-Κώστας Σπυριούνης-Σάσα Ντάριο)

«Επιτρέψτε μου να λάβω το βραβείο, όχι ως μία "τιμή" για κάποιο αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου ρόλου, αλλά ως μία ενθάρρυνση για την πορεία μου και γι' αυτά που με περιμένουν», ανέφερε κατά τη βράβευση του ο Αργύρης Πανταζάρας σημειώνοντας πως "ούτως η άλλως αυτό το βραβείο δεν είναι κτήμα κανενός, είναι μία σκυτάλη. Από τη στιγμή που δίνεται ανήκει στον επόμενο... Στους νέους, σε αυτούς δηλαδή που περιμένουμε να ενισχύσουν την τέχνη του θεάτρου με σθένος, αφοσίωση και απόλυτη ευθύνη".
asp4.jpg
(
Καλογεροπούλου-Φασούλης-Κονιόρδου-Βογιατζής-Γεωργουσόπουλος)

Ο ηθοποιός αφιέρωσε, όπως είπε, το βραβείο στον Λευτέρη Βογιατζή και στη σύντροφό του Έ��λη.

asp7.jpg
(Αργύρης Πανταζάρας)

Για τον Δημήτρη Χορν μίλησε ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής κι ήταν συγκινητικός: θυμήθηκε το πώς ο Χορν τον βοήθησε στα πρώτα του βήματα. Την εκδήλωση της απονομής χαιρέτησε ο Σταμάτης Φασουλής. Στο θεσμό του Βραβείου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).
asp6.jpg
(Γιάννης Βογιατζής)

Το εν λόγω βραβείο θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν. Τη συνολικότερη οργάνωση της βραδιάς επιμελήθηκαν ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.
asp5.jpg
(Σταμάτης Φασουλής)

Ο Αργύρης Πανταζάρας γεννήθηκε το 1988 στον Βόλο και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους σκηνοθέτες όπως ο Νίκος Καραθάνος (στην παράσταση Συρανό ντε Μπερζεράκ (2010)), η Λυδία Κονιόρδου, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, η Ρούλα Πατεράκη, ο Βίκτωρ Αρδίτης και ο Γιάννης Χουβαρδάς.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο χρηματικό έπαθλο αξίας 3.000 ευρώ που συνοδεύει το βραβείο ο ηθοποιός είπε:" Μακάρι με αυτά τα χρήματα να ξαναέφτιαχνα μια πατρίδα για τους ανθρώπους που βρίσκονται στους δρόμους της χώρας μας. Μακάρι με αυτά τα χρήματα να ξαναέφτιαχνα και τη δικιά μας χώρα. Γι’ αυτό θ’ αρχίσω έτσι... Ένα μέρος του ποσού θα δοθεί σε προμήθειες για τροφή και την περίθαλψη των προσφύγων, που η μόνη πατρίδα τους αυτή τη στιγμή είναι η ίδια τους ζωή. Το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί για την ενίσχυση και τη σίτιση στα σχολεία μας, γιατί υπάρχουν παιδιά που μετά το τελευταίο κουδούνι δεν τους περιμένει ένα πιάτο φαΐ στο σπίτι... Αλληλεγγύη, είναι η ευγνωμοσύνη για την ίδια τη ζωή. Θέλω έτσι να καταγγείλω την ανισότητα, την αδικία και τον πόλεμο σε κάθε μέρος του κόσμου…

Καταγγέλλω, τον πόλεμο σε οποιαδήποτε μορφή. Καταγγέλλω, κάθε "σκέψη" που τον δημιουργεί, τον νομιμοποιεί και δεν τον εξαλείφει. Καταγγέλλω, αυτούς που ορθώνουν σύνορα στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην ζωή. Εάν ο πολιτισμός δεν μπορεί να φέρει την ειρήνη στον κόσμο, τότε βαδίζουμε στο τέλος του πολιτισμού. Και επειδή το να αλλάξει ο κόσμος είναι προσωπική υπόθεση, σας εύχομαι να το πάρετε προσωπικά".

asp0.jpg

asp10.jpg
(Αργύρης Πανταζάρας-Στεφανί Χορν)

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για το Βραβείο «Δημήτρης Χορν»